Cum sa...

#decor casa #amenajare casa #decor interior

Solutii de decorare pentru transformarea camerei de zi

Camera de zi este, fara indoiala, unul dintre cele mai importante spatii din casa. Este locul in care iti primesti familia si prietenii, te relaxezi intr-o sambata dupa-amiaza, asculti muzica si citesti o carte in coltul tau preferat de pe canapea. Totodata, ar trebui sa fie un loc in care te simti confortabil, reusesti sa te relaxezi sau sa setezi atmosfera pentru intalniri de neuitat. Daca vrei sa faci cateva modificari inspirate care pornesc de la designul existent, exista o multime de solutii usor de pus in practica ca sa transformi spatiul cu putine resurse.

Obiecte decorative

Designul camerei de zi poate sa beneficieze foarte mult de pe urma accentelor decorative. Daca esti multumit de imaginea de ansamblu a spatiului si vrei sa intervii doar la nivel de detaliu, indreapta-ti atentia asupra obiectelor de decor. Rearanjeaza-le, renunta la cele care nu se potrivesc cu stilul pe care il urmaresti si scoate-le in evidenta pe acelea care au o poveste.

Acesta este momentul sa adaugi piese noi care ti-au atras atentia. Redecoreaza etajera sau masuta de cafea cu carti, albume de arta, lumanari, ghivece cu plante sau flori in vaze portelan cu modele unice. Grupeaza obiecte de inaltimi diferite ca sa obtii un aspect interesant.

Texturi

Fiecare element al unei camere, de la pardoseala, la finisajele peretilor, mobilier, accesorii de decor sau obiecte de arta, reprezinta o oportunitate de a incorpora texturi si de a oferi incaperii interes din punct de vedere vizual si tactil. Acest efect este usor de creat cu articolele pe care le detii deja: aranjeaza cu o neglijenta calculata patura peste un fotoliu statement sau mixeaza materialele pernelor decorative de pe canapea. Textura se adauga in camera si prin diferite specii de plante, draperii, covoare, corpuri de iluminat ori diverse tipuri de suprafete, mate sau lucioase. Lucreaza cu piesele existente si adauga varietate prin introducerea unor texturi noi.

Surse de iluminat

Lumina poate schimba complet ambianta din orice incapere, iar cand vine vorba de camera de zi, o solutie la indemana pentru transformarea spatiului este diversificarea surselor de iluminat. Este intotdeauna o idee buna sa completezi sursa principala cu lampi de podea, veioze, suporturi de lumanari, lumini decorative, lumini cu intensitate reglabila. Cheia succesului constă in raspandirea corpurilor de iluminat in camera si alegerea lor astfel incat sa indeplineasca scopuri precise, precum crearea unei atmosfere confortabile, evidentierea detaliilor sau cresterea vizibilitatii pentru anumite activitati. Mai mult decat atat, inclusiv modelul corpului de iluminat poate contribui enorm la designul interior si poate fi un prim pas promitator pentru transformarea camerei de zi.

Rearanjarea mobilei

Uneori, tot ce ai nevoie ca sa reimprospatezi aspectul camerei de zi se gaseste deja la tine acasa. Unul dintre cele mai bune lucruri cand vine vorba de reamenajare este ca poti experimenta cu amplasarea pieselor de mobilier. De multe ori, mutarea unui scaun, repozitionarea consolei si schimbarea orientarii canapelei sunt suficiente pentru transformarea incaperii. Fiecare regula poate fi incalcata cu putina creativitate, daca rezultatul corespunde asteptarilor tale.

O solutie eficienta mai poate fi si delimitarea incaperii prin utilizarea obiectelor de mobilier si formarea unor zone cu intrebuintari distincte. Astfel, poti crea spatii separate pentru birou, zona de relaxare sau de servire a mesei. Aceasta idee poate fi adaptata in functie de dimensiunea camerei; elementul cheie este rearanjarea mobilei. Alatura un fotoliu, rafturi cu carti si un corp de iluminat si ai un colt destinat lecturii.

Este firesc sa iti doresti uneori sa aduci un suflu nou in camera de zi, astfel incat aceasta sa corespunda nevoilor tale actuale, din punct de vedere estetic si functional. Cu toate ca procesul de amenajare este de cele mai multe ori unul complex, poti apela la aceste trucuri de design ca sa iti transformi incaperea fara prea mult efort.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului