Cum sa...

#exterminare muste #sojet #muste

SOJET este solutia terminala la problema reala a mustelor domestice

Mai in gluma, mai in serios, citim o ghicitoare pe net – Zece muste s-au asezat pe o masa, pe doua randuri, cate cinci. Cu o apasare de insecticid, se omoara trei muste. Cate muste raman pe masa?

Raspunsurile sunt variate – unii zic ca raman 10 muste, dintre care 3 sunt moarte, iar restul de 7 sunt nevatamate. Altii zic ca doar 3, restul de muste zboara speriate de actiunea insecticidului, altii zic ca raman doar 7, avand in vedere ca 3 muste nu mai misca in front.

Din perspectiva noastra, e posibil sa ramana fix toate cele 10 muste, dar sa-si ia zborul prin casa si sa enerveze pe toata lumea. De cele mai multe ori, insecticidele nu au efectul dorit, am testat cu multe produse. Posibil ca mustele sa fi dezvoltat un soi de imunitate, fie s-au specializat in supravietuire in conditii nefaste.

Mustele sunt realmente o problema – acestea pot infesta mediul in care se desfasoara, adesea sunt in cautarea unui loc de a se reproduce, cu precadere – surse alimentare, vegetatie descompusa, fructe, legume, gunoi, canalizari, lichide fermentate, excremente, cadavre. Mustele sunt purtatoare de boli pe care le transmit prin contactul unui aliment cu firele de par de pe corpul lor. Bolile purtate de muste sunt Salmoneloza, E Coli si multe altele.

Pentru a evita proliferarea mustelor, este importanta curatenia in mediul domestic, dar pentru exterminarea acestora, o solutie 100% eficienta este SOJET.

SOJET este un insecticid biocid nicotinoid (contine Imidacloprid 100g/Kg) pentru tratamentul rezidual al suprafetelor, poate fi cumparat de pe site-ul Pesticide-AZ, iar actiunea acestuia este terminala — ataca receptorii acetilcolinei din membrane postsinaptica a neuronilor. In termeni simpli, mustele paralizeaza si mor.

SOJET este conditionat sub forma de granule albe autodispersabile in apa si este folosit pentru combaterea celor mai frecvent intalnite specii de muste – Musca domestica si Musca autumnalis. Insecticidul poate fi utilizat in spatii interioare si exterioare, ferme zootehnice, gradini si spatii urbane verzi, locuinte si alte incinte civile. SOJET este formulat pe baza de atractanti pentru muste si feromoni sexuali, astfel produsul isi garanteaza eficacitatea.

Se poate aplica in doua moduri:

1. Solutia SOJET se dizolva in apa pentru aplicarea prin pulverziare cu pompa in locuri frecventate de insect (pereti, tavane, usi, ferestre, garduri etc). Doza recomandata este de 0,5 kg in 5 L de apa pentru o suprafata de protectie de 100 mp. Pulverizarea se face in circa 50 de locuri a cate 1 mp pentru suprafata de protectie de 100 mp.

2. Solutia in apa sub forma de pasta pentru aplicare cu pensula in locuri frecventate de insecte. Pasta se prepara prin amestecul a 0.25 kg de SOJET cu 0.25 L de apa calda, pentru a proteja o suprafata de 100 mp. Dupa 15 minute, pasta poate fi aplicata cu pensula sau cu roller-ul pe suprafata de tratat. Se pensuleaza din loc in loc, in benzi cu latimea de aproximativ 15 cm.

Tratamentele cu SOJET se recomanda la inceput de sezon, inainte ca populatiile de muste sa fi atins maximul de infestare. Cele mai bune rezultate se obtine atunci cand produsul se aplica in cat mai multe locuri ale spatiului tratat, in special in locuri calde si fara vant, unde mustele se adapostesc. Aplicarea trebuie sa se repete dupa 4-6 saptamani. SOJET nu se va aplica pe alimente sau obiecte utilizate la prepararea hranei si pe suprafetele utilizate la prepararea sau consumul alimentelor.

Astfel, ca solutionare la intrebarea din ghicitoare: Zece muste s-au asezat pe o masa, pe doua randuri, cate cinci. Cu o apasare de insecticid, se omoara trei muste. Cate muste raman pe masa?, un raspuns garantat de SOJET ar fi — niciuna vie.

Fiind o solutie de maxima eficienta, SOJET este substanta folosita de specialisti in dezinsectie pentru combaterea mustelor domestice. O vizita online pe website-ul www.pesticide-az.ro va ofera tot necesarul in materie de substante si solutii speciale pentru culturi agricole sau pentru combaterea daunatoarelor.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea