Cum sa...

Simplu si super-rapid. Iata cum cureti petele galbene de deodorant de pe rufele albe

Petele galbene lasate de deodorante si de transpiratie se curata destul de greu. De cele mai multe ori, detergentii din magazine nu reusesc sa le scoata!

Lamaia este insa ideala pentru curatatea rapida a petelor de pe haine. Iata cum o poti folosi:

1. Petele galbene

Poti sa spui adio petelor galbene de pe gulerele camasilor. Varsa pe acestea putin detergent de vase si zeama de lamaie. Peste acestea poti adauga si un varf de bicarbonat de sodiu. Freaca bine pata cu o periuta de dinti si clateste camasa cu apa rece, apoi las-o sa se usuce.

De asemenea, daca ai lenjerie care s-a ingalbenit, poti folosi tot zeama de lamaie. Stoarce doua lamai intr-un litru de apa si lasa-le sa stea in apa cateva minute, apoi spala lenjeria normal, la masina de spalat.

2. Pete de sange

Petele de sange sunt foarte greu de indepartat de pe haine. Totusi, zeama de lamaie le poate scoate. Stoarce putina zeama de lamaie pe pata si las-o sa actioneze cateva minute. Acesta va disparea cu siguranta.

3. Petele de cerneala

Daca micutul tau si-a patat hainele cu cerneala, varsa zeama de lamaie direct pe pata si adauga si sare fina. Lasa compozitia sa actioneze cateva minute, apoi freaca pata si baga hainele la masina de spalat.

4. Petele de iarba

Lamaie poate indeparta si petele de iarba. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa pui hainele patate intr-un lighean cu apa calda si zeama de lamaie. Lasa sa actioneze 10 minute, apoi pune hainele la masina de spalat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului