Cum sa...

#siguranta casa #casa sigura #casa

Sfaturi utile pentru siguranta casei!

Casa este locul in care fiecare om se simte in deplina siguranta, putand sa se odihneasca, sa isi puna gandurile in ordine, sa se hraneasca si sa se bucure de persoanele dragi. Indiferent ca este vorba despre o simpla garsoniera sau despre o casa mare si spatioasa, principala cerinta pe care trebuie sa o indeplineasca este siguranta.

Pentru a fi eficienta, casa trebuie sa fie, in primul rand, sigura. In ultima vreme, siguranta casei a ajuns sa fie subiectul unei adevarate industrii, in care se regasesc producatori de usi, de geamuri, alarme, camere de supraveghere si o multime de alte produse de acest fel.

Evident, cheltuiala cu o casa poate sa fie uriasa pentru cei care isi doresc siguranta maxima, asadar, este bine sa fie urmate o serie de sfaturi care sa atinga eficienta fara a costa extrem de mult.

Cum se poate obtine siguranta de acasa?

Un prim lucru ce trebuie sa fie facut este asigurarea golurilor din pereti. Mai exact, vorbim despre geamuri si despre usi. Acestea trebuie sa fie impenetrabile din afara, in asa fel incat sunt de preferat geamurile termopan si usile metalice. Este adevarat ca o usa de metal se poate bloca, in cazul neatentiei si poate sa tina afara inclusiv proprietarul. Partea buna este ca, in situatii neplacute, poti opta pentru o firma reparatii usi metalice si termopan Bucuresti. Mai bine cheltuiesti pentru a-ti debloca sau a repara o usa, decat pentru a recupera bunurile furate de hoti.

O alarma poate sa se dovedeasca si ea extrem de utila impotriva eventualilor spargatori. Daca este bine montata, isi poate face treaba intr-un mod eficient, trimitand semnale atat autoritatilor, cat si proprietarilor, in momentul in care ceva este in neregula

Camerele de supraveghere pot juca si ele un rol foarte important in obtinerea sigurantei. Daca in trecut o astfel de dotare era un simplu moft, astazi, dat fiind faptul ca sunt din ce in ce mai multe case care au camere de supraveghere, riscurile celor care nu au cresc in mod considerabil. Din fericire, un sistem de supraveghere video este din ce in ce mai ieftin, asadar, oricine isi permite un astfel de element de siguranta.

Evident, variantele clasice sunt cele mai indicate. Un caine de paza poate sa tina departe aproape orice hot si se dovedeste extrem de eficient. De asemenea, atentia este cea mai importanta. Oricat de multe sisteme de siguranta ar avea o casa, neatentia de a lasa usa deschisa poate sa duca la aparitia riscurilor.

Sfaturi utile pentru orice proprietar!

Pastrati mereu la indemana contactele unor firme care pot sa vina in ajutor, cum ar fi www.robadel-servicii.ro!

  • Fiti precauti si nu uitati geamurile sau usile deschise!
  • Nu tineti obiecte de foarte mare valoare in casa si daca le tineti, nu dati de inteles ca faceti acest lucru. Hotii sunt mereu cu ochii pe eventualele prazi si vor fi incantati sa afle aceste detalii.
  • Nu faceti pregatirea pentru o casa sigura prea evidenta!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului