Cum sa...

# achizitie saltele #saltele somn #somn odihnitor

Sfaturi utile pentru achizitia unei saltele bune pentru un somn odihnitor

Intr-adevar, exista numeroase modele de saltele de pat din care poti alege, iar aceasta decizie poate fi una coplesitoare, mai ales daca esti in cautarea unei solutii ideale pentru un somn odihnitor si pentru a scapa de durerile de spate sau de gat care nu iti dau pace. Exista cateva sfaturi pe care le poti urma pentru a alege salteaua de pat potrivita pentru un somn odihnitor, desi este bine sa tii cont ca aceasta alegere trebuie sa fie una personalizata, in functie de ceea ce prefera sau de ceea ce are nevoie fiecare utilizator. Iata cateva dintre sfaturile care ti-ar putea fi utile in acest sens si cateva aspecte pe care trebuie sa le iei in calcul pentru a face cea mai buna alegere.   Materialul saltelei, un aspect extrem de important

 

Exista diverse materiale din care sunt realizate saltelele, ceea ce face ca acestea sa fie mai moi sau mai ferme, mai confortabile pentru unii sau nepotrivite pentru altii. Exista saltele cu arcuri interioare, de regula cu arcuri impachetate, acestea oferind o senzatie de saltea traditionala, insa care beneficiaza de o rezistenta crescuta si de fermitate.

Pe de alta parte, saltelele din latex prezinta un raspuns mai bun decat cele cu arcuri interioare si ofera o senzatie de mai multa libertate de miscare.

Saltelele cu spuma de memorie sunt unele dintre cele mai moderne, acestea fiind concepute special pentru o adaptare perfecta in functie de forma corpului. Acestea sunt recomandate mai ales persoanelor care sufera de dureri de spate, deoarece ajuta la reducerea presiunii exercitate asupra coloanei vertebrale.

Exista si variante de saltele hibride care combina pe o parte spuma de memorie, iar pe cealalta parte straturile de latex, acestea avand scopul de a oferi atat confortul, cat si sustinerea necesara coloanei pentru un somn odihnitor si o pozitie adecvata care sa previna durerile de spate.

Recenziile si recomandarile celorlalti, un aspect de luat in considerare

Mai ales daca nu ai posibilitatea de a testa salteaua pe care doresti sa o achizitionezi, acorda atentie recenziilor pe care le ofera ceilalti utilizatori si cere recomandari online care te vor ajuta sa iei o decizie buna. Este important sa identifici recenziile impartiale, oferite de clienti care au achizitionat salteaua care te intereseaza.

Daca este vorba si de recenzii pozitive, si de recenzii negative, incearca sa gasesti calea de mijloc pentru a reusi sa faci o achizitie corespunzatoare. Cere-le prietenilor si cunoscutilor sa iti recomande ceea ce au ei si ceea ce sunt multumiti si ai in vedere experientele similare in ceea ce priveste starea de sanatate sau preferintele personale care pot fi asemanatoare cu ale celorlalti, astfel incat sa faci o alegere cat mai aproape de ceea ce ai tu nevoie.

Ia in calcul faptul ca saltelele ferme nu sunt in orice situatie cele mai bune

Desi multi recomanda saltelele ferme, tari, acestea nu sunt cele mai bune in absolut orice situatie. Fiecare persoana poate avea nevoi specifice, ba chiar cercetatorii discuta despre eficienta saltelelor de fermitate medie pentru durerile de spate, nu de cele ferme, foarte tari.

Desi poate ai nevoie de un sprijin ferm, vei vrea, cu siguranta, sa ai o senzatie de confort atunci cand stai in pat, iar confortul nu inseamna pentru toate persoanele acelasi lucru. De aceea este important sa alegi in functie de ceea ce preferi tu, nu in functie de ceea ce este catalogat drept standard de confort sau fermitate.

Varietatea de modele de saltele de pat Somn Art iti ofera posibilitatea de a gasi varianta care ti se potriveste cel mai bine, care iti va satisface cerintele de confort si fermitate, astfel incat somnul tau sa fie odihnitor, iar sanatatea spatelui sa nu fie deloc afectata.

Inainte de a achizitiona salteaua, verifica politicile de garantie sau returnare

Mai ales daca vrei sa faci o investitie generoasa, pe termen lung, si ajungi sa dai o suma considerabila de bani pe o saltea de pat, atunci este indicat sa verifici inainte politicile de returnare sau pe cele de garantie ale magazinului de unde doresti sa faci achizitia. Multe firme sau magazine care comercializeaza saltele ofera o perioada de proba clientilor, garantand returnarea gratuita in cazul in care clientii nu sunt multumiti de produsul achizitionat.

De asemenea, este recomandat sa verifici aspectele legate de garantie, pentru a avea siguranta ca poti returna sau inlocui produsul in care in care este defect in momentul achizitiei sau daca se strica intr-o perioada scurta de timp. O saltea buna va avea, de regula, o perioada de inlocuire de 10 ani.

Fiecare dintre aceste aspecte poate fi cu adevarat util in achizitia unei saltele potrivite pentru un somn odihnitor. Tine cont ca fiecare persoana are propriile preferinte, de aceea este important sa acorzi atentie fiecaruia dintre ele si sa alegi doar in momentul in care esti sigur ca iti acorzi sansa la un somn de vis.

FOTO: pixabay.com

Advertorial


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului