Cum sa...

#sfaturi practice #cumparar mobilier #mobilier rustic

Sfaturi pentru a cumpara un mobilier rustic perfect

Mobilierul rustic creeaza intotdeauna o atmosfera linistitoare, care te poarta in timp, dar are, in acelasi timp, si un impact major asupra decorului casei. In plus, mirosul de mosc pe care il emana aceasta mobila din lemn este incantator. Combinate cu un mobilierul contemporan, piesele rustice pot schimba complet aspectul unei case. Iata insa cateva sfaturi si trucuri care te pot ajuta sa alegi mobilierul rustic perfect pentru tine:

1. Fa-ti o schita

Inainte de a-ti achizitiona un mobilier rustic gandeste-te la aspectul general pe care vrei sa il aiba casa ta. Investitia intr-un mobilier rustic pentru toata casa va oferi un decor clasic fara indoiala, de aceea cu greu vei putea introduce si piese de mobilier modern. Din acest motiv ar trebui sa iti faci dinainte o schita cu decorul pe care vrei sa il realizezi si sa te gandesti daca vrei sa te axezi in totalitate pe un aspect rural.

2. Marimea mobilierului

De asemenea, inainte de a-ti achizitiona un mobilier rustic este foarte important sa te gandesti la dimensiunile de care ai nevoie. De obicei mobilierul rustic este destul de masiv, iar aspectul sau va fi unul inestetic daca il ingramadesti intr-o camera mica. De asemenea, piesele mici de mobilier rustic ar putea parea pierdute intr-o camera prea spatioasa. Incearca asadar sa gasesti un echilibru in acest sens.

3. Verifica calitatea lemnului

Mobilierul rustic este realizat in general din crengi si busteni, care sunt tratate cu diferite substante. Inainte de a investi intr-un mobilier rustic ar fi bine insa sa verifici calitatea lemnului. Trebuie sa fii atent in special la imbinari si la marginile mobilierului. Verifica, de asemenea, daca lemnul este de calitate sau este vorba despre niste placi aglomerate.

4. Ai grija la durabilitate

In general, mobilierul rustic se realizeaza dintr-o varietate de materiale, inclusiv cedru, nuc, pin sau artar. Daca esti in cautarea unei piese rustice durabile, ai grija sa te orientezi spre cele din lemn de esenta tare. Cedrul alb si rosu sunt materialele cele mai durabile in acest sens.

Sursa foto: buzzle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea