Cum sa...

#bureti vase #pete ceai #pete cafea #pete vin #sfaturi curatenie #curatenie #argint #sare #curatenie casa #sfaturi curatenie casa

Sarea, ingredient minune pentru curatenia casei. Iata cum o poti folosi!

Sarea este un condiment indispensabil din orice bucatarie. Stiai insa ca aceasta poate fi folosita si cu alt scop? Iata trei moduri exceptionale in care o poti utiliza in procesul de curatenie.

Buretele de vase. Dupa ce speli vasele buretele capata un aspet imbacsit, mai ales daca ai curatat o tigaie in care ai prajit carne. Pentru ca buretele sa arate ca nou, spala-l cu putin detergent de vase, clateste-l foarte bine pentru a elimina orice urma de detergent si apoi pune-l intr-un bol cu apa rece, in care ai dizolvat 3-4 linguri de sare. Lasa-l timp de 10 minute, apoi clateste-l. Va arata ca nou.

Obiectele din argint si cupru. Bijuteriile, obiectele decorative sau tacamurile pot fi curatate cu o pasta obtinuta din sare si otet. Amesteca o lingura de sare fina cu o lingurita de otet si cu ajutorul unui burete curat freaca cu grija obiectele pe care vrei sa le cureti. Clateste-le apoi cu apa la temperatura camerei si sterge-le cu o carpa curata si uscata.

Curata petele de cafea, ceai si vin. De cate ori nu ti s-a intamplat sa versi sticla cu vin sau sa dai cafeaua in foc? Cand mai patesti acest lucru, adauga o mana de sare peste pata si las-o sa actioneze timp de 1-2 minute. Sarea a absorbi lichidul si iti va fi mult mai usor sa cureti suprafata respectiva.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea