Cum sa...

#utilizare sare #amenajare casa #curatenie #sare #curatenie casa

Sarea – 6 utilizari inedite care nu au legatura cu gatitul

Sarea are multipe utilizari, de la ameliorarea eruptiilor cutanate, la indepartarea petelor pana la reconditionarea obiectelor de uz casnic si aducerea lor la stralucirea initiala. In plus, sarea imbogateste considerabil gustul mancarii, motiv pentru care nu lipseste din nici o bucatarie. Acestea sunt motivele pentru care sarea a fost odata atat de valoroasa incat era folosita ca moneda de schimb. Citeste mai departe pentru a afla unele dintre cele mai bune utilizari casnice pentru sare.

Scoate petele de vin de pe covor

Cand vine vorba despre vinul rosu varsat pe covor, trebuie actionat cat se poate de rapid. In timp ce pata este inca umeda, turnati un pic de vin alb pe ea pentru a-i dilua culoarea. Udati apoi locul cu un burete si apa rece si presarati din abundenta zona cu sare. Asteptati aproximativ 10 minute pentru ca sarea sa absoarba toate lichidele si aspirati cu atentie mizeria.

Face gustul cafelei mai putin amar

Daca beti cafeaua neindulcita, dar a-ti prefera-o mai putin amara, puneti un graunte de sare in ceasca. Studiile au dovedit ca sarea contine ioni de sodiu care neutralizeaza sau anuleaza gustul amar al cafelei. Se recomanda sa puneti 1/8 lingurita de sare in boabele de cafea macinate inainte de a porni aparatul de cafea - astfel cafeaua va avea o aroma mai puternica.

Curata frigiderul

Frigiderul ar trebui curatat la fiecare 3 - 6 luni, lucru care nu este prea usor in cazul petelor si mirosurilor persistente. Pentru a inlatura reziduurile uscate, frecati rafturile cu 1/2 cana de sare amestecata cu 2 litri de apa calda.

Curatati si sterilizati tocatoarele de bucatarie

Nenumarate studii au evidentiat faptul ca tocatoarele din plastic si lemn, in taieturile facute de cutit, ofera mediul perfect pentru dezvoltarea germenilor. Din fericire, putei mentine bacteriile sub control adaugand la rutina de spalare si frecarea lor cu sare de bucatarie. Pentru tocatoarele de plastic folosite la taierea carnii, presarati detergent si sare pe placa, frecati cu o perie rigida si apoi clatiti cu apa fierbinte. Tocatoarele de lemn pot fi igienizate prin frecarea cu sare si apoi clatite cu apa curata.

Scoate petele de pe masa de lemn

Paharele sau sticlele puse direct pe masa de lemn pot lasa pete care ies urat in evidenta. Le puteti face sa dispara folosind sarea. Amestecati o lingurita de sare cu cateva picaturi de apa pentru a forma o pasta si frecati usor masa de lemn cu aceasta pasta folosind o carpa moale sau un burete. Apoi restabiliti luciul mesei cu lac de mobilier.

Curata buretii

Buretii de bucatarie si mopul sunt refolosite de mai multe ori inainte de a fi uzate complet. Pentru a revigora buretii si a-i curata, inmuiati-i peste noapte intr-o solutie obtinuta din 1/4 cana de sare si un litru de apa.

Alina intepaturile de albine

Daca ati fost intepati de o albina, sare este un calmant foate bun. Udati imediat intepatura si acoperiti-o cu sare pentru a reduce durerea si inflamarea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare