Cum sa...

#curatenie #curatenie sarbatori

Sarbatorile vin! Trucuri pentru o curatenie ca la carte

Timpul trece cu repeziciune, se apropie sarbatorile si casa trebuie sa sclipeasca de curatenie. Poate ca aceasta nu este cea mai placuta sarcina de facut inainte de sarbatori, dar este esential sa o efectuati inainte de venirea lor. Cel mai bun lucru pentru ca totul sa functioneze este sa va planificati actiunile pe care le veti executa.

Acest lucru va va usura sarcinile si va va ajuta sa va atingeti obiectivul principal, acela de a avea o casa curata si confortabila. In plus, veti scapa de neplacerile cauzate de situatiile neprevazute.

Cheia este sa stiti cum sa faceti curatenie in casa inainte de sarbatori. De aceea, trebuie sa analizati starea intregii case, pornind de la camere pana la gradina. Veti realiza ca exista cateva zone care trebuie curatate temeinic.

Cea mai buna optiune este sa faceti o curatenie completa. Va trebui sa verificati tacamurile si fetele de masa, sa ordonati si sa stergeti dulapurile, precum si sa reinnoiti anumite unelte, cum ar fi prosoape bucatarie. Cu cat faceti curatenie din timp, cu atat mai bine.

Sfaturi privind curatarea casei inainte de sarbatori

Principalul lucru de facut cand incepeti curatenia in casa nu este ascunderea mizeriei, ci mutarea mobilierului pentru a matura si curata pe dedesubt. Agitatia din timpul sarbatorilor si cumparaturile va vor impiedica sa faceti curatenie astfel incat totul sa arate impecabil. Daca faceti curatenie devreme, veti face economie de timp si de munca.

Curatati bucataria

Un loc important este bucataria, deoarece este cea pe care o veti folosi cel mai mult de sarbatori. Inarmati-va cu un kit cu produse de curatat care contine servetele, produse de indepartat grasimea, dezinfectant, pungi. Faceti o selectie de muzica buna si treceti la treaba. Dezinfectati electrocasnicele.

Curatati bine cuptorul. Este indicat sa-l pulverizati cu un produs degresant pe care sa-l lasati toata noaptea sa actioneze. Il curatati a doua zi. Un alt truc este sa-l incalziti putin, astfel incat murdaria sa se inmoaie si sa fie mai usor de eliminat.

Pentru a elimina mirosul urat, incalziti in cuptor o bucata de coaja de lamaie sau de portocala, aroma se va raspandi in bucatarie.

Apoi puteti continua cu frigiderul. Verificati produsele congelate, este posibil sa nu stiti ce mai este prin congelator.

In cele din urma, curatati sertarele si restul incaperii. Atunci cand stergeti praful, faceti acest lucru din sus in jos. Stergeti blatul si rafturile cu o carpa umeda. In acelasi mod procedati si cu oglinzile si geamurile.

Bai impecabile

Baile trebuie sa fie foarte curate, in special cea pentru oaspeti. Va trebui sa o curatati temeinic, deoarece nu este folosita foarte des. Este bine sa plasati un produs aromatizant pentru a mentine un mediu placut. Dezinfectati accesoriile, chiuveta, vasul de toaleta, cada, robinetele.

Faceti ordine in camere

Faceti ordine in camere si eliminati ceea ce nu utilizati frecvent. Astfel, veti avea mai mult spatiu bine ordonat.

Puneti plante la ferestre pentru a crea un sentiment de prospetime care incita la relaxare. Daca veti primi vizite, incercati sa aranjati camera de oaspeti. In acest fel, cei care vor sosi de sarbatori se vor simti bineveniti.

Aerisirea camerelor trebuie, de asemenea, luata in considerare. Deschideti ferestrele si usile astfel incat aerul sa circule. In spatiile inchise bacteriile si ciupercile se acumuleaza rapid, aveti grija ca acestea sa nu provoace alergii membrilor familiei.

Examinati garderoba

Scoateti hainele si incaltarile care nu va plac, nu le mai folositi sau care nu mai sunt bune. Faceti ordine in garderoba. O alternativa este sa donati sau sa vindeti piesele pe care nu le mai utilizati. De asemenea, stergeti praful din colturi.

Faceti ordine in biblioteca

Daca aveti multe carti pe care nu le cititi, donati-le. Veti avea rafturi disponibile pentru alte lucruri sau pentru a pune carti noi pe care le puteti primi cadou de sarbatori.

Minimizati cantitatea de jucarii

Daca in casa exista copii, exista jucarii, iar in multe cazuri exista unele pe care nu le mai folosesc. Daca puteti sa scapati de acestea fara prea multa agitatie, faceti-o, daca nu cereti-le ajutorul. Convingeti-va copiii sa le doneze pe cele in stare buna.

Stergeti sifonierele copiilor

Asa cum ati facut cu sifonierele dvs., asa procedati si cu cele ale copiilor. Cu siguranta vor exista haine care nu mai sunt bune, sunt patate sau deteriorate. Alti copii mai putin norocosi vor putea profita de ele.

Si daca vreti sa faci o curatenie impecabila intr-un timp cat mai scurt, apelati la profesionisti. Conex Clean, o firmă de curățenie profesională din București, va poate oferi cele mai bune servicii de curatare mocheta, curatenie generala, curățenie birouri etc. Apelati la Conex Clean cu incredere, caci nu veti regreta!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului