Cum sa...

#rutina de dimineata #rutina

Rutina de dimineata – castiga timp pentru tine cu o baie organizata

Uneori, dimineata te confrunti cu numeroase activitati pe care esti nevoit sa le indeplinesti cat mai repede, pentru a le termina in timp util. Iar felul in care iti incepi ziua iti poate influenta atat starea emotionala, cat si productivitatea.

Este util sa pregatesti inainte de culcare o parte dintre lucrurile necesare pentru a doua zi – cum te vei imbraca, ce vei manca la micul dejun, precum si o lista a activitatilor de indeplinit. Cu toate acestea, fiecare dimineata va presupune o rutina specifica. De aceea, ai nevoie de planificare suplimentara care sa iti fluidizeze timpul si activitatile desfasurate. Aceste momente nu trebuie sa fie pe fuga, ci valorificate la maximum.

Este important ca dimineata sa iti acorzi timp suficient pentru a te concentra pe ceea ce ai de facut pentru tine. Deoarece organizarea este cheia, un set mobilier de baie te va ajuta sa ai la indemana toate lucrurile necesare unei dimineti linistite si echilibrate. Un astfel de set este alcatuit, de obicei, dintr-un lavoar si un dulap de diverse dimensiuni care il incastreaza. Acesta poate fi completat de o oglinda si o aplica, pentru un plus de functionalitate.

Iata ce poti face pentru ca ziua ta sa inceapa intr-un mod pozitiv si revigorant.

Rutina personala – incepe ziua cu o stare de bine

Ingrijirea personala incepe chiar de dimineata, deoarece aceasta confera o stare de bine si un echilibru interior. Pregateste-ti fortele pentru o noua zi plina de reusite cu un dus rapid, de preferat cu apa calduta, pentru revigorare, precum si cu o ingrijire riguroasa a danturii. Acorda-ti timp pentru a te aranja si imbraca asa cum iti doresti, pentru un plus de organizare personala.

In timp ce realizezi aceste activitati, asculta muzica preferata sau un podcast. De asemenea, poti incerca exercitii usoare de respirație sau chiar fizice, precum intinderile. Alterneaza momentele in care iti revigorezi mintea cu cele in care planifici sau doar meditezi pentru cateva minute, pentru a iti pune gandurile in ordine.

Lavoarul – spatiu util de depozitare

Lavoarele sunt confectionate, in general, din ceramica, iar finisajele mate sau lucioase ii confera si un rol estetic. Ceramica are avantajul durabilitatii si a faptului ca se intretine usor in timp, fara prea mare efort. De asemenea, pe blatul lavoarului poti aseza atat obiectele de care ai nevoie mai mereu, cat si unele decorative, care aduc buna dispozitie.

Mastile pentru lavoare sunt practice si elegante. Ele vin intr-o varietate de forme si dimensiuni, fiind prevazute cu una sau mai multe usi, sertare sau polite. In cadrul acestor dulapuri poti depozita lucrurile necesare, pentru a le avea de fiecare data la indemana. Aranjeaza-le in functie de natura acestora, de frecventa utilizarii sau grupeaza-le pe diferite momente ale zilei. Pastreaza-le curate si in ordine imediat dupa ce le-ai folosit, deoarece acest lucru te va ajuta sa mentii un echilibru interior.

Oglinda – claritate mutidimensioanala

Oglinda potrivita, fie ca este patrata, dreptunghiulara sau ovala, va crea o atmosfera moderna si confortabila. Aceasta va da adauga o noua dimensiune spatiului si va reflecta lumina. De asemenea, unele seturi de mobilier sunt prevazute si cu un mic dulapior atasat oglinzii, pentru un spatiu suplimentar de depozitare.

Daca obisnuiesti sa te aranjezi sau sa te machiezi in baie, o aplica luminoasa deasupra oglinzii te va ajuta sa faci acest lucru mai repede. Opteaza pentru o lumina cat mai aproape de cea naturala, dar suficient de puternica pentru a observa detaliile.

Toate aceste elemente asamblate impreuna vor face ca baia ta sa fie un tot unitar, practic, functional si placut din punct de vedere estetic. Delimitarea spatiilor va fi una cursiva si vei sti in orice moment unde sunt lucrurile de care ai nevoie. De asemenea, deoarece toate aceste elemente si obiecte sunt grupate, curatarea lor o sa fie mai usoara.

Atunci cand ai grija de tine, iti vei aduce un plus de vitalitate si incredere intr-o noua zi plina de reusite. Iar o baie organizata si ordonata reprezinta un spatiu intim si confortabil care te ajuta sa realizezi acest lucru. Tu ce rutina ai dimineata?

FOTO: Pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare