Cum sa...

#organizare locuinta # design casa #amenajare casa #design interior #locuinta

Rolul cutiilor de depozitare in organizarea locuintei

Ai impresia ca e mereu dezordine in locuinta ta, oricat de des faci curat? Poate ca e momentul sa incerci noi optiuni de organizare a spatiului de depozitare. Hainele, jucariile, pantofii si cosmeticele pot fi ordonate tacticos si mereu la indemana atunci cand ai cutiile de depozitare potrivite.

Inainte de toate, fa curatenie generala. Scoate toate hainele, pantofii, cosmeticele si lucrurile indesate prin dulapuri si sorteaza-le! Arunca ce e vechi si nefolositor, doneaza hainele bune si pune-le deoparte pe cele pe care vrei sa le pastrezi.

Pentru a-ti facilita procesul, poti pune hainele si alte lucruri pe care intentionezi sa le donezi in cutii depozitare din plastic. Multe dintre ele sunt transparente, au si capace ce permit stivuirea mai multor cutii, iar imapchetate cat mai mici te vor ajuta sa pui o multime de produse.

In cazul hainelor ramase, pe care le porti rar sau in functie de anotimp, poti opta pentru cutii depozitare haine din material textil sau chiar saci de vidat. Cei din urma salveaza cu pana la 75% din spatiu si au avantajul de a fi pusi oriunde, chiar si in zonele cu umezeala, fara ca hainele sa prinda miros.

Pentru hainele de iarna, spre exemplu, o buna idee de depozitare a manusilor, caciulilor si a fularelor este in ladite pliabile, din material plastic sau textil, pe care le poti pune in comoda sau in dulap, in partea de sus. In cosulete din plastic poti pastra sosetele groase, de care ai nu ai nevoie pana la venirea iernii.

Daca esti pasionat de sporturile de iarna si nu prea gasesti locul potrivit pentru costumul tau de ski, ce spui de pastrarea lui in cutii depozitare cu capac? Realizate, in majoritate, din plastic, cu inchidere ermetica, acestea nici nu ocupa mult spatiu si nici nu lasa sa se aseze praful pe haine. Adauga o pastila parfumata, iar la iarna te vei bucura de costumul tau de ski fix ca zicala “ca scos din cutie”.

Acum e acum... vin pantofii. La capitolul depozitare incaltaminte, si aici se poti gasi o multime de spatii si solutii pentru eficientizare. Pentru incaltamintea de vara, precum papuci, sandale sau balerini, depozitarea este mult mai usoara daca alegi cutii depozitare incaltaminte cu prindere verticala (de bara) sau prevazute cu fermoar, ce pot fi puse chiar si in debara. Pentru papucii de casa, pe care ii folosesti doar iarna, ii poti amplasa in cutii plastic ratan, pe holul de intrare, astfel incat oaspetii mai frigurosi sa isi aleaga marimea potrivita.

Pentru copii, jucariile sunt esentiale in cresterea lor... mai putin cand trebuie sa le strangi si sa gasesti un spatiu de depozitare potrivit. In ajutorul tau vin modelele variate de cutii depozitare jucarii din plastic, rachita, sub forma de cosulete sau cutii din material textil.

Orice casa are o trusa de prim ajutor, iar a ta sigur nu face exceptie. Pentru a tine in siguranta medicamentele, departe de accesul copiilor, le poti ordona in sertare sau in dulapuri, in partea de sus. In online, dar si in magazinele fizice, vei gasi cel putin o cutie medicamente pe placul tau – pe zile, dimineata/seara sau cu inchidere securizata.

In cazul bijuteriilor, daca nu ai nici timp si nici inspiratie sa iti creezi un suport pe placul tau, o cutie depozitare bijuterii, cu compartimente pentru cercei, pandantive, inele sau lantisoare este mai mult decat potrivita. De diferite dimensiuni, unele prevazute si cu oglinda, asigura depozitarea sigura (cu cifru sau cheita) a obiectelor tale de pret.

Organizarea casei nu se poate incheia fara curatenia bucatariei. Astfel, daca ai multe cutii de cereale deschise, cafea, paste, zahar sau faina, le poti depozita rapid cu ajutorul unor cutii depozitare alimente, de diferite capacitati.

De ce sa iti ingreunezi viata, cand ai o multime de solutii inteligente de depozitare si eficientizare a spatiului din casa ta? Chiar si cele mai mici obiecte se pot bucura de locul lor, la fel si pantofii, hainele si jucariile, care ocupa nu doar spatiu, cat si timp pentru gasirea lor. Speram ca aceste idei creative ti-au placut si ca acum esti mult mai motivat(a) sa incepi procesul de curatenie generala.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului