Cum sa...

#mucegai perete #eliminare pete mucegai #pete mucegai #mucegai

Pete de mucegai pe perete? Cum sa le indepartezi eficient

Petele de mucegai de pe perete sunt inestetice si lasa un miros greu in casa. Totodata mucegaiul este periculos pentru sanatatea oamenilor, acesta ducand la aparitia astmului si a altor alergii grave. Din fericire, exista doua modalitati simple pentru a scapa de mucegai, fara a apela la solutiile din comert.

Solutie din otet

Amesteca o cantitate egala de otet si apa si adaug-o intr-o sticla cu pulverizator. Poti adauga si cateva picaturi de ulei esential (alege aroma dorita) daca vrei sa obtii o solutie parfumata. Pulverizeaza solutia obtinuta direct pe pata si las-o sa actioneze timp de 5 minute. Sterge apoi cu o carpa curata inmuiata in acceasi solutie locul si pulverizeaza din nou putina solutie. Lasa totul sa se usuce.

Otetul distruge 82% din sporii de mucegai, precum si toti virusii si bacteriile. De asemenea, acesta va impiedica formarea mucegaiului dupa aplicare.

Solutie cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un dezinfectant natural, asadar nu te sfii sa-l folosesti. Intr-un castron amesteca un plic de bicarbonat de sodiu cu 6 linguri de apa. Aplica pasta obtinuta peste pata si las-o sa actioneze cateva ore. Sterge apoi peretele cu o carpa umeda, pentru a indeparta bicarbonatul si urmele de mucegai.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare