Cum sa...

# covoare parfumate #curatare covoare

Pentru covoare perfecte parfumate si in profunzime curatate apeleaza la Spalatorie Covoare Bucuresti 7Wash!

In Romania nu exista casa care sa nu gazduiasca un covor clasic sau modern si cu toate acestea, putini stiu cat de valoros si de necesar este unul.

Arta tesutului covoarelor este una extrem de veche ce a atins apogeul in secolul al XVI-lea in Turcia, Persia si Asia Centrala. Covorul devenise un simbol al statutului social si unul dintre cele mai pretioase obiecte pe care cineva le-ar fi putut avea. Acesta era oferit ca dar de nunta si era un element important intr-o casnicie. De asemenea, era oferit din generatie in generatie cu sarcina de a avea grija, la randul lor, de el. Probabil arta realizarii, timpul si rabdarea necesara pentru a putea fi realizat un astfel de obiect ii aduceau o valoare inestimabila atat materiala cat si spirituala.

De prin anul 1000 dC tesutul covoarelor a inceput sa patrunda in Europa. Cum rutele de comert dintre Asia si Europa se dezvoltau, din Egipt, Mesopotamia si Persia a fost importat si mestesugul tesutului de covoare. In paralel, China a dezvoltat un stil unic confectionare a covoarelor care nu se regaseste nicaieri in lume.

tesutul covoarelor a devenit o adevarata arta in China, unde lana era destul de rara. Astfel, covorul devenise un obiect cu atat mai pretios datorita perfectiunii caligrafice, a modelelor complicate si gratioase executate pentru a da un aspect unic. Modelele nu erau intamplatoare, ci fiecare avea un inteles si o simbolistica aparte.

O alta tara recunoscuta ca fiind foarte importanta pentru tesutul covoarelor a fost si este in continuare Turcia datorita stilului sau propriu si unic in aceasta arta.

Cel mai vechi covor care a supravietuit pana in zilele noastre este covorul ”Pazyryk”. El a fost descoperit in anul 1949 de catre arheolohul rus Sergei Rudenko. Pazyryk a fost conservat in ghetarurile Siberiei si astfel a reusit sa se conserve pana in zilele noastre. El dateaza inca din secolul V si s-a pastrat uluitor de bine, iar ceea ce este si mai uluitor este faptul ca acesta a fost creeat printr-o tehnica folosita si in zilele noastre de catre tesatorii turci.

in urmatoarele secole, covoarele au cunoscut exportul si diversitatea de metode de confectionare ale acestuia din diferitele culturi europene precum Franta si Marea Britanie. Pana in anul 1841, covoarele erau confectionate exclusiv de mana. Din 1841 Erastus Bigelow a reinventat tesutul, astfel ca, acesta a contribuit la crearea materialelor textile cu ajutorul unei masinarii speciale: masina de cusut. Cu ajutorul ei, industria de covoare a luat amploare.

Triburile din Asia Centrala au stabilit tesutul covoarelor inca din anii 2000 inainte de Hristos datorita cresterii oilor si colectarii lanei din al carei fir erau facute covoarele.

Astazi, covoarele moderne apar in diferite modele, un mix de inspiratie si stiluri vechi adaptate la perioada contemporana. Indiferent de ceea ce alegeti la un covor, trebuie sa tineti minte ca un covor va ramane mereu un simbol al istoriei, cu o puternica incarcatura emotionala care va va face sa va simtiti acasa.

Desi un covor poate da un anumit stil personal casei dumneavoastra si un plus de confort caminului. Acesta este, de asemenea, greu de intretinut, iar produsele de curatat nu sunt mereu potrivite pentru acesta. Din cauza materialului din care este confectionat, un covor nu poate fi curatat cu orice produs. Curatarea acestuia cu diferite substante poate sa deterioreze materialul din care e confectionat si, mai ales, il poate decolora, iar culorile si aspectul frumos si unic al acestuia poate sa dispara.

Cu totii stim cat de greu este de spalat si de intretinut un covor, dar mai ales cat de greu este sa il cureti mai ales daca acesta este foarte mare.

in ultimii ani, au aparut foarte multe utilaje moderne care pot ajuta la o curatate mai rapida a covoarelor si mochetelor, iar 7Wash le pune la dispozitia dumneavoastra. Un plus de castig al acestui lucru il prezinta faptul ca spalatul si ingrijirea produselor dumneavoastra nu mai sunt o problema. Curatarea si spalatul in profunzime fac parte din serviciile oferite de firma noastra.

Spalatorie covoare Bucuresti 7Wash aplica o metoda eficienta prin care covorul dumneavoastra va straluci de curatenie. Metoda aceasta se aplica in 7 etape de curatare in profunzime, astfel incat sa nu mai existe nici o urma de praf in textura covorului.

Astfel, cele 7 etape vor fi urmatoarele:

1. Analiza covorului (verificarea materialului din care este facut covorul pentru a putea fi supus unei metode de curatare intocmai dupa cum permite materialul);

2. Desprafuire covoare (covoarele sunt introduse intr-un mecanism special de desprafuire care presupune trei etape: desprafuire-vibratie-aspiratie);

3. Spalare in masina automata (Spalarea se efectueaza cu ajutorul unei masini automate, care efectueaza mai multe procese complexe de spalare si curatare precum prespalare, spalare, clatire, rulare);

4. Clatire (se efectueaza atat in masina de spalat automata, cat si in centrifuga);

5. Stoarcere (se realizeaza cu ajutorul unei centrifugi profesionale pentru o uscare mai rapida si eficienta);

6. Uscare (se lasa la uscat intr-un spatiu special amenajat, in interior);

7. Aspirare si periere finala (la final covoarele sunt aspirate si periate pentru un rezultat impecabil).

Serviciile noastre profesionale se adreseaza atat persoanelor fizice cat si juridice din Bucuresti si din localitatea judetului Ilfov. Mochetele, covoarele, canapelele, fotoliile, coltarele pot profita de o curatare excelenta si o calitate superioara de spalat inclusiv la domiciliul dumneavoastra.

Politica noastra de preturi curatare covoare este incadrata in servicii de o excelenta calitate si siguranta, acestea fiind corecte si accesibile.

Puteti aduce chiar dumneavoastra produsul pe care doriti sa-l curatati la sediul nostru din Bucuresti sau unul dintre angajatii nostri va fi gata sa vina sa preia comanda chiar de la dumneavoastra de acasa.

Iar pentru ca in zilele acestea ne confruntam cu o societate moderna, fenomenele ample de poluare urbane si industrializarile excesive ne imping sa gasim solutii cat mai eficiente pentru a ne feri de poluare, pentru a ne ingriji casa cat mai bine si a ne tine cat mai departe de murdarie. Copiii nostri trebuie protejati si nu pot creste decat intr-un mediu cat mai sanatos si mai curat. Trebuie sa ii ferim cat se poate de mult de particulele toxice, de praf si de murdarie.

Daca locul in care locuim poate expune copilul la praf si murdarie, atunci organismul acestuia risca sa fie extrem de afectat. Pot aparea diverse probleme respiratorii si mancarimi. Cu toate acestea, praful poate sa apara in orice mediu, chiar si in casele in care curatenia este bine pastrata.

Acarienii apar in urma colectarii prafului si nu pot fi vazuti cu ochiul liber. Acestia se hranesc cu celule moarte ale pielii care se desprind in mod natural pe timpul noptii si traiesc in panza si tesuturi, adica acestia pot fi gasiti atat in lenjeriile dumneavoastra de pat cat si in covoare, mochete si alte locuri care atrag in profunzime praful.

Numai o saltea tipica poate avea intre 100.000 pana la 10 milioane de acarieni in interiorul ei. Aceste insecte sunt inofensive, dar ele pot provoca astm, alergii si probleme de respiratie, deoarece acestia se agata de particulele de praf si particulele de piele din aer pe care le inspiri. Cel putin 10% din populatia umana si aproximativ 80% din sufera de alergii la proteinele care se gasesc in deseuri si praf.

Copiii trebuie protejati prin orice mijloace de orice pericol dat fiind faptul ca acestia sunt mult mai expusi unei boli decat un adult. Sistemul lor imunitar este intr-o continua dezvoltare ceea ce ii face mult mai nocivi in fata oricarui pericol, dat fiind el de mediul inconjurator din afara casei, cat si din interiorul locuintei.

De asemenea si substantele incorect folosite pentru curatarea materialelor textile din casa pot expune copilul la un mediu toxic si neprielnic pentru sanatatea lui.

Pentru a fi siguri de o curatenie exemplara si de servicii de calitate, apeleaza la 7Wash - curatatorie covoare Bucuresti si asigura-i copilului si familiei tale un mediu sanatos.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare