Cum sa...

# cutarenie casa # curatenia casa #otet

Otetul, un produs natural ideal pentru curatarea casei

Otetul este unul dintre cele mai bune ingrediente naturale pentru curatarea si dezinfectarea casei. Acestea nu este toxic si are numeroase utilizari in gospodarie. El actioneaza ca un dezinfectant foarte puternic.

Cu o singura sticla poti curata si improspata dormitorul de cel putin doua ori. Partea si mai buna este ca poti folosi otetul ca unic ingredient in curatarea intregii camere. Iata cateva modalitati prin care poti utiliza otetul in curatarea dormitorului.

Spalarea geamurilor

Adauga 100 de ml de otet nediluat intr-un recipient cu pulverizator si imprastie produsul pe toata suprafata geamurilor din dormitor. La final sterge ferestrele cu un prosop de hartie. Geamurile vor fi perfect curate, la fel cum ar fi daca le-ai spala cu un detergent special. Partea buna este ca otetul nu contine ingrediente toxice pe care le poti inhala, din greseala, in momentul pulverizarii.

Indepartarea mirosurilor

Mirosurile neplacute de tutun, urina de pisica etc. pot fi indepartate cu usurinta cu ajutorul otetului. Pulverizeaza produsul pe zona din care provine mirosul, lasa-l sa actioneze timp de 10 minute, iar apoi sterge cu un burete abraziv. Zona respectiva va fi curata, improspatata si dezinfectata, iar mirosurile vor fi insesizabile.

Indepartarea petelor

Daca pe mobilier sau podea exista diverse pete, otetul este ingredientul care va rezolva problema. Acesta este un lichid acid care dizolva orice depuneri sau murdarie in numai cateva clipe. Pulverizeaza o cantitate suficienta de otet pe pata respectiva, iar apoi sterge zona cu o bucata curata de bumbac. In cazul in care locul respectiv nu a ramas perfect curat nu iti ramane decat sa repeti pasul si eventual sa adaugi un praf de bicarbonat peste pata.

Eliminarea petelor de nicotina

Daca obisnuiesti sa fumezi in dormitor este bine sa stii ca pe tot mobilierul se depune un strat gros de nicotina. Este suficient sa pulverizezi o singura data otet pe sifonier si sa stergi apoi cu o carpa curata. Nu iti va veni sa crezi cat de murdara va fi carpa la final. Sterge tot mobilierul (sifonierul, biroul, cadrul patului si usa dormitorului) cu o carpa imbibata in otet. Nu rata niciun punct pentru a te asigura ca dormitorul va fi perfect curat si improspatat la final .

Nu uita sa speli tesaturile (perdelele, lenjeria de pat) in apa cu detergent si otet alb. In acest fel ele vor fi nu doar curate, ci si dezinfectate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului