Cum sa...

#organizare haine # ingrijire haine #haine

Organizarea hainelor: 3 reguli de care sa tii cont

In majoritatea locuintelor, intr-un dulap pentru dormitor este o enigma. Astazi il aranjezi, iar peste doar cateva zile hainele sunt cu susul in jos si nu mai gasesti lucrurile de care ai nevoie acolo unde crezi ca le-ai pus. Trebuie sa recunoastem, nu este vina dulapului ca devine pe zi ce trece din ce in ce mai dezordonat.

Nici tu nu trebuie sa te invinovatesti foarte mult pentru asta. Agitatia zilnica si faptul ca ai în fiecare zi o multime de treburi de facut te determina sa nu mai ai grija la cum iei hainele din dulap sau unde le pui. Din aceleasi motive cel mai probabil, tot amani organizarea lui.

Pentru ca nu ai mereu timp sa aranjezi hainele in dulap, exista 5 reguli care te ajuta sa il pastrezi ordonat mai mult timp.

1. Scapa de hainele pe care nu le porti

Incepe prin a decongestiona spatiul din dulap si scapa de hainele care nu iti mai sunt potrivite sau de care te-ai plictisit. Daca sunt haine in stare buna ii poti face fericiti pe altii cu ele, asa ca alege sa le donezi. Da-le celor apropiati sau gaseste centre de ajutor care vor oferi hainele tale persoanelor nevoiase. Sa faci o fapta bună nu costa nimic, iar in aceasta situatie are un dublu beneficiu. Nu doar ca te va ajuta sa eliberezi din spatiu, ci iti va da si o stare de bine.

Ca sa eviti sa faci un munte de haine in mijlocul casei, nu le scoate pe toate odata afara. Sorteaza-le treptat si scoate-le pe rand. Fa-ti doua categorii: articolele vestimentare pe care le pastrezi si cele pe care le dai. Apoi impacheteaza frumos hainele care vor fi donate, pune-le intr-o cutie si de preferat, depoziteaz-o intr-un alt loc, nu in același dulap, ca sa profiti de noul spatiu dobandit. Dupa ce ai făcut acest lucru, intra in joc urmatoarea regula.

2. Sorteaza hainele in functie de sezon

Sa rascolesti tot ca sa cauti vara tricourile printre puloverele groase de iarna, nu este chiar cel mai inspirat lucru. Ca sa eviti un adevarat haos in garderoba, imparte sifonierul in doua, pe orizontala sau verticala. Intr-o parte pune hainele pentru sezonul cald, iar in cealalta parte hainele pentru sezonul rece. Daca nu ai loc, depoziteaza hainele de care nu ai nevoie in saci de vidat ce vor reduce din suprafata ocupata.

3. Aranjeaza hainele pe categorii

Nu e deloc complicat, dedica rafturi pentru fiecare tip de haine, tricouri la tricouri, pantaloni la pantaloni, puloverele la puloverele si tot asa. Daca acest proces iti este familiar, iata cateva trucuri pentru a alege locul potrivit pentru fiecare. Nu doar rochiile, costumele, camasile si gecile pot sta pe umeras. Tricourile pe care nu le poti impacheta mereu perfect, pot sta si ele pe umeras si astfel nu te vei mai stresa din cauza dungilor facute pe material.

Indiferent ca vorbim de rafturi sau bara pentru umerase, organizeaza hainele în functie de ocazie. Pune-le mai la indemana pe cele pe care le porti la job, iar hainele de care nu ai nevoie in fiecare zi, aseaza-le la baza teancului. Cele de casa sa aiba un loc diferit, la fel si hainele pentru petreceri.

Dezordinea nu are loc doar la hainele de dimensiuni mari, ci si la lenjeria de corp si sosete. Cel mai bine depoziteaza-le in sertare, iar pentru a le aseza exista diferite organizatoare, asemenea unui fagure, care te ajuta sa le sortezi ca sa le vezi mai bine. De asemenea, le poti pune in cutii transparente sau cosulete, ca sa nu amesteci sosetele subtiri cu cele groase.

Urmeaza aceste 3 reguli simple, care pot necesita putina munca initial, insa dupa ce vei avea cateva criterii de organizare, iti va fi mult mai usor sa pastrezi ordinea.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/clothes-clothing-colors-shirts-581087/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea