Cum sa...

#cum sa #amenajare casa #sfaturi curatenie #curtenie casa

Ordine si curatenie in doi timpi si trei miscari

Ai vrea sa nu iti ia mai mult de 15-20 de minute curatenia in casa? Orice vis poate deveni realitate. Iar pentru acesta, solutia sta in organizarea cat mai eficienta a spatiilor de depozitare. Iata cateva exemple care iti pot fi de mare ajutor!

Modificari in bucatarie


Rearanjeaza dulapurile din bucatarie daca vrei sa scapi de haosul mirodeniilor si produselor de patiserie imprastiate peste tot. Aranjeaza in cosulete, pe fiecare raft in parte, condimentele si gustarile tale preferate.

La raftul cu condimente nu uita sa pui etichete pe fiecare cosulet in parte pentru a sti unde sa cauti si sa depozitezi rezervele.

Tavile si platourile de mari dimensiuni pot avea un sertar al lor compartimentat cu elemente despartitoare pe verticala. Bucataria ta are acum un aer nou numai prin simpla rearanjare a ustensilelor din bucatarie. Iar daca au un loc fix, atunci va fi mult mai usor si sa le gasesti si sa le pui la loc.

Rearanjarea sufrageriei

Aplica metoda si in sufragerie impartind bufetul de vase si decoratiuni in compartimente bine delimitate. Monteaza un suport de vase pe verticala pentru a aseza in zone diferite farfurii de diferite dimensiuni. O lada sau o valiza compartimentata asezata in partea de jos a bufetului iti va adduce ordinea visata intre solnite, oliviere si lumanarile parfumate folosite pentru impodobirea mesei.

Un dulapior amplasat intr-un colt al sufrageriei se va dovedi util pentru a-ti tine la un loc si cat mai ordonat corespondenta, facturile sau revistele preferate.

Infatisare noua pentru camera de zi

Sau, in loc sa asezi revistele la care esti abonat direct pe masuta de cafea din living, poti opta pentru depozitarea lor intr-un cos din rachita. Sunt tot la indemana oaspetilor, dar ocupa mai putin loc pe masuta. Poti plasa astfel de cosuri in fiecare colt al camerei pentru membrii familiei. Cu siguranta, livingul va arata mai ordonat si mai incapator.

Plaseaza pe un dulap din living un raft incapator pentru jocurile de societate preferate. Ar fi bine ca acesta sa nu fie la indemana copiilor pentru a evita raspandirea pieselor de joc prin toata camera.

Dubleaza spatele canapelei din living cu spatii de depozitare unde iti poti tine in siguranta cartea pe care tocmai o citesti, dar si alte obiecte utile in camera. Sunt de asemenea excelente pentru plasarea unor veioze pe polita superioara.

Sursa foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea