Cum sa...

# utilizari acetona #acetona

Opt intrebuintari ale acetonei pe care nu le cunosteai

Acetona ne poate fi de real ajutor in multe activitati casnice.

Acetona nu este doar un produs de uz cosmetic, ci unul versatil, care iti poate face viata de zi cu zi mult mai usoara.

Utilizari ale acetonei de care iti va parea rau ca nu ai aflat mai devreme

Indeparteaza lipiciul

Tuturor ni s-a intamplat sa varsam lipici pe haine sau pe mobila. Acesta poate fi indepartat cu usurinta daca folositi o bucata de vata imbibata cu acetona, iar la final stergeti suprafata cu apa. Atentie, insa, la mobila lustruita, pentru ca aceasta ar putea sa se pateze.

Dezinfecteaza lama de ras

Dupa cum stim lama de ras se oxideaza si se murdareste foarte repede. Acetona ne ajuta, insa, sa evitam orice fel de accident sau problema cu lama de ras. Lama de ras se scufunda intr-un vas cu apa in care adaugam putina acetona si se lasa cateva ore, dupa care va fi ca noua.

Curata tastatura calculatorului

Tastatura calculatorului poate fi unul dintre cele mai murdare locuri din casa, ceea ce poate fi o problema de sanatate pentru noi toti. Cu o bucata de vata inmuiata in acetona treceti printre taste pentru a curata eficient si repede tastatura.

Curata intreaga casa

Daca pardoseala bucatariei tale pare foarte murdara, pune putina acetona pe un servet de hartie si freaca placile de gresie.

Restaureaza portelanul

Daca ai cesti de cafea sau alte obiecte de portelan care incep sa arate invechite, o carpa moale imbibata cu acetona le poate reda stralucirea. Petele de cafea sau de ceai de pe cesti sau alte obiecte din portelan vor disparea ca prin minune, mai ales daca, la finalul operatiunii, le spalati cu apa si detergent. Evitati sa atingeti cu acetona decoratiunile sau picturile deoarece se pot strica.

Lustruieste incaltamintea

Acesta este unul dintre cele mai bune trucuri cu acetona. Incaltamintea ta arata veche si patata? Nicio grija, cu acest produs minune pantofii tai vor arata ca noi. Cu o carpa inmuiata in acetona stergeti bine incaltamintea pe care mai apoi o clatiti cu apa.

Indeparteaza petele de marker

Un simplu accident se poate transforma intr-o tragedie. Dar nu disperati. Daca ati patat masa cu carioca permanenta, aveti nevoie doar de putina vata cu acetona, iar petele vor disparea fara vreun efort.

Elimina murdaria din dus sau de pe cada

Daca doriti sa indepartati urmele de sapun si depunerile de calcar din baie, solutia salvatoare poate fi o sticluta de acetona diluata cu apa intr-o cana obisnuita. Cu ajutorul unei periute, frecati suprafata pana arata ca noua.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea