Cum sa...

#silica gel #pliculete #utilizari #sfaturi practice #siliciu #cum sa

Nu mai arunca pliculetele cu siliciu. 5 moduri utile in care le poti folosi in casa

De cele mai multe ori, pliculetele cu siliciu (Silica Gel), ce se gasesc in cutiile cu incaltaminte sau in genti, atunci cand le cumperi, ajung la gunoi? Ei bine, trebuie sa renunti la acest obicei. Iata cat de utile pot fi acestea!

Protejeaza pozele de colectie

Toata lumea are acasa albume intregi cu poze, sau cutii pline cu poze. De cele mai multe ori acestea sunt depozitate in sifonier, in pod sau in beci, locuri neprietenoase si de multe ori umede. Pentru ca pozele sa se pastreze mai bine in timp si sa nu se deterioreze odata cu trecerea timpului trebuie sa adaugi intre acestea cateva pliculete cu siliciu.

Poti pastra uscate prosoapele si lenjeriile de pat din dulap

Obisnuiesti sa depozitezi prosoapele in dulapul din baie? Atunci trebuie sa stii ca acestea sunt supuse umezelii constante. Le poti pastra insa uscate si proaspete, daca adaugi intre acestea cateva pliculete cu siliciu.

Protejeaza aparatul de fotografiat

Tot cu ajutorul pliculetelor cu siliciu poti preveni condensul lentilelor aparatului tau de fotografiat. Tot ce trebuie sa faci este sa le tii depozitezi in geanta aparatului.

Poti pastra uscate fardurile tale

Cele mai multe persoane depoziteaza fardurile in baie. Acestea se vor deteriora insa rapid din cauza umezelii, daca nu adugi printre acestea soi cateva pliculete cu siliciu.

Geanta de sala nu va mai mirosi niciodata urat

Poti evita ca bacteriile si mucegaiul sa iti invadeze echipamentul de sport nadusit prin a pune cativa saculeti in geanta de fitness. Va fi de ajutor si in privinta mirosului, pe care siliciul il aboarbe rapid.

Sursa foto: sandiegored.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului