Cum sa...

#apa cartofi #cartofi

Nu mai arunca apa in care ai fiert cartofii. Truc genial pentru gospodine

Cand vine vorba despre curatenia in casa, cautam intotdeauna cele mai eficiente produse, apeland aproape intotdeauna la detergentii din comert pe care ii luam din supermarket, insa acestia sunt plini de chimicale care pot fi daunatoare. Exista o varianta naturala, economica, care iti permite sa profiti de un lichid pe care obisnuiai sa il arunci, si anume apa in care ai fiert cartofii.

 

Da, exact asa cum ati citit, apa in care fierbeti cartofii are multe proprietati incredibile pentru casa si gradina si poate inlocui multe produse chimice despre care uneori nici nu stim ce contin.

Cu apa in care ai fiert cartofii poti uda plantele, dearece le intareste datorita mineralelor pe care le contine. Trebuie doar sa o racesti si sa o diluezi cuapa curata daca are sare in ea. De asemenea, aceasta apa te poate ajuta sa scapi si de buruienile din curte. Trebuie doar sa o torni fierbinte peste ele. Este, de asemenea, un pesticid natural care ajuta la combaterea afidelor daca este pulverizat pe zonele afectate; iar pentru uz personal ajuta la curatarea parului si hraneste scalpul.

Bucataria este o zona care este expusa la grasime tot timpul, indiferent cat de atent sunteti, grasimea se poate scurge intotdeauna pe podea, pe pereti si pe mobila. Amidonul din apa de cartofi ajuta la dizolvarea grasimii, pe care o puteti folosi si pentru a va desfunda canalizarea.

Folositi apa in care ati fiert cartofii pentru a va curata podelele, pentru a indeparta eficient grasimea si pentru a lasa podeaua curata si stralucitoare. Daca doriti ca solutia sa functioneze mai bine, spalati podeaua direct cu aceasta apa de cartofi, apoi, daca credeti ca este nevoie, o puteti curata cu apa si cu sapunul preferat pentru pardoseli, dar mai intai lasati apa de cartofi sa stea pe zona afectata timp de 15-20 de minute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului