Cum sa...

#biblioteca

Nu mai ai loc in biblioteca? 4 idei de a renunta la cartile vechi

Iubitorii de carti se confrunta adesea cu lipsa spatiului de depozitare. Acestia au rafuri intregi de biblioteca pline de zeci sau chiar sute de carti.

 

In timp, se la colectie se adauga tot mai mute carti, iar cele noi nu mai au loc de depozitare. Este momentul in care este necesara o curatenie generala in bliblioteca si renuntarea la volumele vechi si prafuite. Iata ce poti face cu volumele vechi sau cu cele pe care nu doresti sa le mai tii. 

1.Ofera-le in dar

Daca ai volume dupliate, nu te sfii sa le oferi in dar. Acelsi lucru poti face si cu cartile pe care nu doresti sa le mai tii sau cu cartile copiilor. Le poti oferi prietenilor sau familiei, pentru ca si acestia sa se bucure de ele.

2.Doneaza-le

Bibliotecile de scoli au in permanenta nevoie de carti noi. O alta varianta ar fi bibliotecile de stat, unde vin nu doar elevi si studenti ci si adulti in cautarea unei lecturi savuroase.

3.Vinde-le pe internet

Daca ai volume de carti in stare buna, valoroase, le poti vinde pe internet. In acest fel vei face loc in biblioteca, dar si bani pentru a cumpara noi carti. Le poti pune pe Facebook Marketplace sau pe Olx.

4. Cauta anticariate care cumpara carti

Cauta pe internet anticsariate din orasul tau care cumpara carti.  Desigur, le vei da mult mai ieftin decat in varianta de la punctul 3, insa vei putea scapa mai repede si mai usor de acestea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea