Cum sa...

#haine calcate #calcare haine #spalare haine #haine

Nu iti place sa calci rufele? Iata ce trebuie sa faci ca sa ai haine perfecte

Calcatul este unul dintre cosmarurile oricarei femei, asa ca daca l-am putea evita am face orice! Ei bine, nu este imposibil sa eviti calcatul hainelor, mai ales vara, cand este canicula si nu iti doresti sub niciun chip sa stai in caldura si mai mare calcand hainele.

Iata cateva trucuri care te pot ajuta sa eviti calcatul hainelor.

Spalarea. Foloseste un program scurt de spalare. Un ciclu lung, care se intinde pe parcursul a 90 de minute, sa spunem, va mototoli hainele foarte tare. De aceea, daca nu sunt foarte murdare, atunci opteaza pentru un timp mai scurt de spalare.

Temperatura. De asemenea, spala hainele la temperaturi scazute, adica in jur de 30°-40°C, deoarece apa fierbinte mototoleste fibrele.

Detergentul. Foloseste un detergent moale. In primul rand, intrucat nu ataca tesaturile si in al doilea, pentru ca hainele nu se vor mai sifona.

Remedii naturale. Inlocuieste balsamul de rufe cu otet sau cu acid citric. Nu trebuie sa te temi ca acestea vor afecta mirosul hainelor, intrucat nu vei pune mai mult de o lingura-doua in sertarasul pentru balsam al masinii de spalat.

Masina de spalat. E important de spus ca nici masina nu trebuie supra-incarcata. Prea multe haine inghesuite in cuva nu doar ca nu se vor putea spala bine, dar rezultatul va fi exact cel nedorit. Si anume, tesaturi mototolite.

Intinde-le imediat. Nu lasa hainele in masina de spalat pana cand crezi ca ai suficient timp sa le intinzi. Asaza-le pe uscator imediat de masina si-a terminat ciclul de spalare. Cu cat stau mai mult, cu atat le vei scoate mai sifonate.

Scutura-le. Inainte de a le intinde pe uscator, scutura fiecare piesa in parte. Tesatura se va intinde in mod natural. Pantalonii, spre exemplu, se prind in carlige de bentita din talie, tragand bine si intinzand fiecare crac in parte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea