Cum sa...

#mucegai casa #igrasie #mucegai #sanatate

Mucegaiul si igrasia, dusmani ai sanatatii familiei tale

Mucegaiul si igrasia sunt o sursa constanta de neplaceri in multe locuinte, Din fericire, este posibila utilizarea unor produse simple, la indemana oricui, pentru a scapa de ele si pentru a preveni reaparitia lor.

Mucegaiul, fie ca se raspandeste pe pereti sau alte suprafete, precum podele, mobila sau covoare, este o veste proasta pentru sanatatea ta si a familiei. Mucegaiul este un tip de ciuperca ce se inmulteste prin spori, miscati usor de orice curent de aer. De obicei, apare in spatii umede si neaerisite, in special in bai, beciuri sau debarale, acolo unde este prezenta deja igrasie.

Principalele cauze ale igrasiei sunt condensul, scurgeri ale instalatiei sau infiltratii ale apei prin pereti, tavan sau pardoseala din lipsa unei hidroizolatii eficiente. Igrasia si mucegaiul pot fi sterse si indepartate relativ usor cu diverse solutii, insa daca nu sunt identificate si indepartate cauzele, acestea vor reapare destul de repede. De aceea este foarte important sa gasesti si sa abordezi sursa exacta a problemei. Indiferent ca ai doar o mica portiune de perete acoperit de igrasie si mucegai, nu uita ca acestea pot provoca alergii si probleme respiratorii, Studiile arata ca sporii de mucegai sunt mai daunatori chiar si decat fumatul.

Atunci cand actionezi asupra mucegaiului, este important sa folosesti manusi, ochelari si masca de protectie, deoarece contactul cu sporii este foarte periculos. De asemenea, deschide ferestrele sau foloseste un ventilator in camera in timp ce lucrezi. Mucegaiul poate fi indepartat cu o solutie de apa si inalbitor pe baza de clor in proportie de 3/1. De asemenea, poti utiliza solutii special concepute pentru indepartarea mucegaiului cum este apa Liqvit de la Trotec, disponibila pe alecoair.ro. Acesta solutie poate fi folosita si pentru alimentarea umidificatoarelor sau vaporizatoarelor. Liqvit are capacitatea de a impiedica aparitia mucegaiului, bacteriilor sau germenilor ce iubesc umiditatea.

O metoda eficienta de a te feri de igrasie si mucegai este utilizarea unui dezumidificator, eventual dotat cu un higrostat, aparat ce poate regla nivelul optim al umiditati din incapere. Exista dezumidificatoare speciale pentru bai sau subsoluri cu o capacitate mare de dezumidificare ori dezumidificatoare casnice pe care le poti folosi in dormitoare, bucatarii sau debarale. Magazinul online Aleco Air pune la dispoziti o gama larga de astfel de aparate, pentru orice tip de locuinte sau spatii interioare.

Indiferent de metoda, este extrem de important sa te feresti de igrasie si mucegai. Acestea pot strica pereti sau tavane, pot deteriora lucruri, dar si mai grav, pot fi cauza unor afectiuni pulmonare extrem de serioase.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea