Cum sa...

#igienizare casa #casa ordonata #amenajare casa

Modalitati de a-ti mentine casa ordonata si igienizata zi de zi

Obligatiile de zi cu zi de intretinere a casei pot parea o povara daca lasi sa se instaleze dezordinea. Va trebui sa-ti furi din timpul de relaxare sau alte activitati care iti fac placere pentru a finaliza sesiunea de curatenie, iar acest lucru poate chiar sa-ti provoace stres. In special dupa zilele lungi, cu program incarcat, iti doresti ca locuinta ta sa fie in ordine si sa-ti ofere confortul pe care il cauti. Pentru ca aceste aspecte sa devina parte din rutina ta obisnuita fara sa iti cauzeze stres, obiceiurile tale trebuie sa includa cat mai multa grija pentru curatenia din locuinta. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa te bucuri fara prea mult efort:

Foloseste tehnologii de ultima ora

Tehnologia inovativa actuala te ajuta sa ai grija de casa ta fara a depune efort insemnat. In special in contextul actual, igienizarea locuintei a devenit o nevoie pentru un stil de viata lipsit de griji. Alege un sterilizator UV anti Covid pentru a te asigura ca familia ta este protejata de potentiale amenintari. Un astfel de dispozitiv este util mai ales daca membrii familie tale intra frecvent in contact cu alte persoane, existand un risc mai ridicat de contaminare cu diverse virusuri. Un sterilizator UV isi face treaba in timp ce tu lipsești de acasă.

Fa-ti o rutina sanatoasa si organizata

Un ingredient important din reteta unei case curate si organizate il reprezinta chiar rutina pe care o alegi zi de zi. Aceasta incepe cu facutul patului si se incheie cu o sesiune de curatenie de seara, pentru a lasa spatiul cat mai bine organizat si aranjat. Daca te ocupi de curatenie cate putin in fiecare zi, nu te vei mai confrunta cu sesiunile lungi de curatenie generala din weekenduri, care pot, adesea, sa dureze chiar si intreaga zi. Nu uita sa prioritizezi cele mai importante activitati de ingrijire a locuintei. Nu te apuca de alte obligatii pana cand nu finalizezi curatenia in bucatarie sau in baie, daca ti-ai propus aceste lucruri pentru ziua respectiva. Cu ajutorul unei rutine bine organizate in fiecare zi, vei reusi sa faci treaba in cel mai eficient mod.

Curata mereu dupa ce gatesti

In special in cazul oamenilor care locuiesc singuri, ordinea si curatenia dupa sesiunile de gatit se amana in mod regulat. Acest lucru face misiunea si mai complicata. Este recomandat sa te ocupi de curatenie in bucatarie si in zona de dining dupa ce gatesti, fara a procrastina. In caz contrar, vei continua sa amani, iar bucataria ta va ramane dezordonata pe termen lung. Chiar si bucatarii recomanda sa cureti zona de lucru din bucatarie si sa speli vasele chiar in timpul procesului de gatit, pentru ca totul sa fie cat mai bine organizat, iar spatiul sa nu fie incarcat. Vei avea mai mult spor la prepararea meselor tale de pranz sau cina daca bucataria si locuinta sunt impecabile. De asemenea, satisfactia cu care te vei trezi a doua zi merita efortul pe care il depui pentru cateva minute, chiar si la ore mai tarzii.

O locuinta curata si ordonata este esentiala pentru un stil de viata echilibrat. In special daca muncesti de acasa in aceasta perioada, locuinta ta trebuie sa te inspire si sa iti ofere bunastarea de care ai nevoie pentru zile productive.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului