Cum sa...

#canapea din piele #mobila din piele #fotoliu din piele #vinilin #piele ecologica #mobila vinilin

Mobila din piele sau din vinilin? Cum poti face diferenta

O nota de eleganta in livingul casei tale o poate da mobila imbracata in piele. Pe piata insa, invazia de vinilin si piele ecologica te poate face sa arunci bugetul alocat schimbarii de decor direct pe apa sambetei. Iata cum poti diferentia pielea naturala de imitatiile aflate in showrom-urile de mobila.

Pielea naturala imbraca orice culoare

Modul de fabricatie al pielii naturale permite, dupa terminarea procesului de tabacire a acesteia, vopsirea in orice nuanta solicitata de client. De la rosul aprins, la verde deschis sau roz, toate nuantele pot fi aplicate pieilor tabacite. Culoarea este naturala, asa ca, daca vei intalni un vanzator de mobila care iti vara sub nas o canapea sau un fotoliu cu un aspect prea stralucitor al pielii este posibil ca acesta sa incerce sa te traga pe sfoara.

Inselatorie pe scara larga

Aparitia imitatiilor de piele de piata mobilei si a hainelor si accesoriilor din piele a dus la dezvoltarea unei industrii care are aspectul unei inselatorii derulate pe scara larga. Astfel, anumite denumiri ale produselor sau aspectul acestora lasa impresia ca sunt realizate din piele naturala.

Pe langa vinilin, ceva mai usor de depistat, la alegerea mobilei imbracate in piele nu trebuie sa te lasi indus in eroare de denumirea de piele ecologica. Desi mitul ca aceasta ar fi realizata din piele de animale si prelucrata cu metode "prietenoase" cu mediul a prins radacini in societatea moderna, realitatea este cu totul alta. Pielea ecologica este tot piele falsa.

Atentie la pielea intoarsa!

Nu te baza nici pe produse care se prezinta sub forma de piele intoarsa. "Suede", cum denumesc americanii acest tip de material, este de cele mai multe ori facut din microfibre care imita pielea de caprioara. Altfel, fabricile de mobila ar trebui sa aiba si divizii de vanatori sportivi in organigrama.


Pretul spune totul

Diferenta evidenta o vei vedea in pretul mobilei pe care doresti sa o achizitionezi. Fata de mobilierul acoperit cu imitatie de piele, cel din piele naturala are un pret de pana la opt ori mai mare.

Mai ieftin nu inseamna mai bun. De fapt, este chiar invers. O mobila din imitatie de piele se va deteriora intr-un timp foarte scurt, un an si jumatate sau doi, fata de mobilierul imbracat in piele naturala. Plus ca orice ora petrecuta pe o mobila din piele artificiala iti va parea o sedinta de sauna. La polul opus, pielea naturala nu se incinge sub greutatea ta sau a oaspetilor tai.



Sursa foto: homedit.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea