Cum sa...

#achizitionare aspirator robot #aspirator robot #aspirator

Merita sa achizitionezi un aspirator robot? Argumente pro si contra

Curatenia din casa este un subiect de care fiecare om se loveste. Timpul este limitat, iar nevoia gasirii unor solutii care sa inlocuiasca variantele clasice de intretinere a casei, a devenit din ce in ce mai acuta. Aspiratorul robot este o astfel de varianta. Iata cateva argumentele pro si contra care te pot ajuta sa iei decizia achizitionarii unui aspirator robot!

PRO: iti reduce timpul de lucru

Aspiratorul robot poate sa fi programat sa faca singur treaba, fara ca tu sa mai stai cu aceasta grija. Este suficien sa il pornesti si acesta va face totul pentru tine.

PRO: este compact si ajunge in locuri greu accesibile

Exista aspiratoare robot pe piata care sunt indejuns de aplatizati incat sa patrunda sub canapea sau alte locuri greu accesibile si sa curete in profunzime spatiul locuit.

PRO: curata multiple suprafete de lucru

Aspiratorul robot poate sa fie folosit atat pe gresie, cat si pe parchet sau podea traditionala, pe mocheta si alte suprafete.

PRO: multe modele sunt smart si raspund la comenzi inteligente

Exista aspiratoare robot care pot fi controlati cu ajutorul comenzilor vocale, sau chiar a aplicatiilor mobile, acestia fiind conectati la internet.

PRO: nu este la fel de zgomotos precum un aspirator traditional

Daca te deranjeaza zgomotul produs de aspiratorul normal, poti uita de acest aspect, deoarece aspiratoarele robot sunt silentioase!

CONTRA: spatiul de depozitare al prafului nu este mare

Pentru ca spatiul din interior nu este mare, vei fi nevoit sa cureti des spatiul de depozitare al aspiratorului robot.

CONTRA: functioneaza doar pe suprafete plate

Un aspirator robot functioneaza doar pe suprafete plate. Acesta nu poate sa coboare si sa urce pe trepte. Daca ai o casa mare, pe mai multe nivele va trebui sa achizitionezi cate un aspirator pentru fiecare etaj. 

CONTRA: sunt scumpe

Pretul unui aspirator robot nu este la fel de mic precum cel al unui aspirator clasic. Costurile sunt mai mari, dar avantajele sunt multiple. In plus, in perioada reducerilor poti avea surpriza de a gasi modele lDe aceea una dintre variantele pe care le poti lua in calcul este aceea a reducerilor, cand poti opta pentru un model mai simplu la pret redus.

CONTRA: durata de viata a bateriei este scurta

Cele mai multe modele de aspiratoare robot au durata de  viata a bateriei redusa. Acestea functioneaza aproximativ doua ore, apoi au nevoie de incarcare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului