Cum sa...

# ingrijire masina de spalat # masina de spalat scurgeri # scurgeri masina de spalat #masina de spalat

Masina de spalat are scurgeri? De ce se intampla acest lucru?

Masina de spalat este o necesitate a zilelor noastre, mai ales pentru ca cea mai mare parte a timpului ne-o petrecem la serviciu. Insa, ca orice produs electrocasnic, din cand in cand pot aparea probleme. Cele mai frecvente sunt scurgerile.

Exista doua tipuri de masini de spalat: cele in care hainele se pun prin partea de sus, si cele in care hainele sunt introduse prin usita laterala. In functie de aceste doua criterii, vom analiza cateva dintre motivele pentru care masina de spalat poate avea scurgeri.

Masina de spalat cu hainele introduse prin partea de sus

1. In cazul in care exista scurgeri in fata masinii de spalat care are hainele introduse prin partea de sus, atunci o posibila cauza poate sa fie o teava blocata. Acest lucru se intampla pentru ca este utilizat prea mult detergent, iar modalitatea prin care poti sa investighezi acest aspect este prin inmuierea unui articol de imbracaminte in apa inainte de a il usca. Daca apa se face tulbure, atunci folosesti prea mult detergent.

2. Daca se intampla sa curga apa in fata masinii de spalat, atunci o alta cauza poate sa fie supraincarcarea cu haine sau dezechilibrarea. Trebuie sa verifici daca apa este la nivelul potrivit si sa reduci numarul de haine. Este probabil ca totul sa se rezolve chiar atat de usor!

3. Daca ai scurgeri in fata, se poate ca masina ta de spalat sa aiba un ciclu de clatire care sa interfereze cu ciclul normal de spalat. Acest lucru poate sa produca dezechilibre, asa ca trebuie sa verifici functiile activate in momentul in care pui masina in lucru.

4. Daca apa se scurge prin spatele masinii cu incarcare prin partea de sus,iar masina este noua, atunci este posibil sa fi uitat capacul de siguranta, dopul pe care producatorul il pune in spate in locul unde se introduce furtunul. Pregateste-te cu prosoape pentru a reusi sa prinzi apa in exces.

5. Tot vorbind despre scurgerea in partea din spate, putem aminti despre posibilitatea ca insusi furtunul sa nu fie prins corespunzator. Alta posibilitate este aceea a lipsei garniturii din cauciuc de la prindere.

6. Daca apa se scurge de sub masina de spalat, atunci posibilele probleme sunt pompa de apa care trebuie inlocuita sau valva de apa care nu este in buna functiune.

Masina de spalat cu usita laterala

1. Daca se scurge apa prin partea din fata posibilele probleme sunt cele legate de garnitura de la usita, care poate sa nu mai fie in stare buna sau orice alta problema legata de inchiderea corespunzatoare a ei.

2. Daca exista scurgere prin spate atunci se poate sa fie vorba despre prea multa spuma formata sau despre toate punctele discutate mai sus la masina cu introducere prin partea de sus a hainelor.

3. Daca apa vine de sub masina de spalat, este posibil ca tevile de acolo sa nu mai fie bine sudate intre ele si sa aiba nevoie de reparatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului