Cum sa...

# pete marker. marker permanent #marker. curatare marker

Markerul permanent se curata foarte usor. Iata cele mai bune solutii

Urmele de marker permanent sunt cel mai mare cosmar al mamelor, in primul rand. Foarte multi copii le folosesc si ajung sa fie utilizate si in locuri dificil de curatat, precum parchet, pereti sau canapele.

Desi pare incredibil, markerul permanent poate fi curatat ca prin minune. Iata de ce ai nevoie:  

 

Pentru blaturi laminate, din marmura sau granit ai nevoie de acetona si de o discheta din bumbac. Aplica acetona pe pata si freaca bine cu discheta.

Pentru pereti ai nevoie de fixativ de par si de servetele de hartie. Aplica fixativul pe perete, apoi sterge energic cu servetele uscate.

Pentru a indeparta urmele de marker de pe covor aplica spirt medicinal, apoi sterge cu carpa din bumbac. Daca pata nu a disparut in totalitate, pulverizeaza spray fixativ si freaca apoi cu o periuta de dinti scoasa din uz.

Petele de marker de pe haine ies cel mai bine atunci cand urma este proaspata. Aplica peste pata marker evidentiator fosforescent, apoi pulverizeaza bicarbonat de sodiu. Freaca bine materialul, apoi stoarce zeama de lamaie si continua sa freci panza. Lasa sa actioneze timp de 5 minute si apoi spala cu apa calda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare