Cum sa...

#alegere lenjerii de pat #anotimp #lenjerii de pat

Lenjeria de pat: cum alegi modelul corect, in functie de anotimp

In amenajarea dormitorului, trebuie sa tii cont si de alegerea lenjeriei de pat, un accesoriu esential, care trebuie sa fie confectionat dintr-un material confortabil si rezistent. Astfel, pe masura ce temperaturile de afara se modifica, lenjeria de pat poate sa fie aleasa in functie de anotimp, pentru ore odihnitoare de somn. in plus, lenjeria reprezinta o modalitate de a infrumuseta dormitorul, optand pentru diferite tesaturi si texturi, care sa-ti ofere confortul de care ai nevoie. tine cont de sfaturile noastre pentru alegerea lenjeriei, din articolul de mai jos!

Cum alegi lenjeria de pat primavara?

in timpul primaverii, natura revine la viata si temperaturile cresc, de aceea lenjeria de iarna trebuie sa fie inlocuita. Daca nu vrei sa te trezesti transpirat, cumpara o lenjerie dintr-un material subtire, care iti lasa pielea sa respire. Alege lenjerii pat din bumbac sau lenjerii din fibra de bambus, materiale ideale, care au proprietati de reglare termica si impiedica aparitia bacteriilor. Mai mult, lenjeriile de pat din bumbac reprezinta alegerea potrivita pentru persoanele care sufera de alergiile cauzate de acarieni. in functie de preferinte, poti alege lenjerii de pat intr-o singura culoare sau modele cu flori si frunze, perfecte pentru primavara.

Cum alegi lenjeria de pat vara?

In noptile calduroase de vara, poti alege lenjerii din matase, care regleaza temperatura corpului si te ajuta sa te simti confortabil. O alta optiune pentru anotimpul cald este lenjeria din bumbac percale. tesatura Percale este fabricata din 100% bumbac sau bumbac in amestec cu fire naturale si sintetice. Pentru ca este realizata dintr-o tesatura superioara, lenjeria din bumbac percale este foarte rezistenta, moale si usor de curatat. Evita sa alegi lenjerii colorate in nuante inchise, deoarece acestea absorb caldura soarelui in timpul zilei. in schimb, poti alege lenjerii in culori deschise, precum roz, galben sau oranj.

Cum alegi lenjeria de pat toamna?

Odata cu venirea toamnei, temperaturile scad considerabil, spre deosebire de cele din perioada verii. Din acest motiv, vei avea nevoie de o lenjerie de pat din satin, care iti asigura un somn confortabil. Satinul se caracterizeaza printr-o textura densa, care pastreaza caldura pe timpul noptii. in ceea ce priveste culorile potrivite pentru lenjeria de pat, alege nuante de maro, violet, auriu sau verde inchis.

Cum alegi lenjeria de pat iarna?

Lenjeria de toamna poate sa fie schimbata odata cu aparitia primilor fulgi de zapada, care anunta venirea iernii. Astfel, opteaza pentru lenjerii confectionate din finet, material calduros si catifelat, care iti lasa pielea sa respire. Nu in ultimul rand, poti alege si lenjerii din microfibra, placute la atingere si calduroase, potrivite pentru serile racoroase de iarna. De asemenea, pilotele joaca un rol important in timpul iernii. Opteaza pentru pilote calduroase din lana care sa iti asigure un somn de calitate. Mai mult, in ceea ce priveste culoarea lenjeriilor, cumpara modele festive, cu imprimeuri de sarbatoare. Fulgii de zapada sau brazii pot deveni imprimeuri ideale pentru lenjerii, fiind in ton cu atmosfera de sarbatoare.

Pentru a oferi dormitorului tau un aspect nou si modern, fara a investi in decorarea intregii incaperi, alege sa schimbi tipul de lenjerie de pat de la un anotimp la altul. Daca primavara si vara poti opta pentru lenjerii din materiale care iti lasa pielea sa respire, iarna sunt potrivite lenjeriile calduroase, care iti ofera confort in sezonul rece.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului