Cum sa...

#gips-carton #silicon #banda adeziva #izolare casa #chit de lemn # sistem incalzire podea #celuloza

Izoleaza casa fara mesteri. Iata cateva ponturi

In sezonul rece, aproximativ jumatate din caldura emanata in casa se poate pierde, daca nu exista o izolare corespunzatoare a locuintei. Asa ca, pana nu scad temperaturile foarte mult, apuca-te de treaba. Izoleaza-ti singur casa, fara mesteri. Iata cateva ponturi care te pot ajuta sa faci rapid si ieftin o izolare a casei extrem de eficienta.

1. Ai grija la usi

De multe ori, foarte multa caldura se pierde prin spatiile dintre usi si toc, asa ca acorda o mare atentie acestora. Cumpara niste banda adeziva si lipeste-o cu atentie pe marginea tocului usii. Aceasta se gaseste la toate magazinele de bricolaj, costa foarte putin si este extrem de usor de montat.

2. Izoleaza ferestrele

Crapaturile si fisurile din jurul ferestrelor sunt puncte de pierdere a caldurii din casa foarte populare. Analizeaza cu atentie ferestrele si verifica daca aceasta au denivelari sau crapaturi si izoleaza-le cu chit de lemn, care se aplica foarte usor si este foarte eficient.

3. Verifica podeaua

Cele mai multe spatii goale din podea, pe unde se poate pierde caldura sunt cele de langa plinta. Acestea pot fi astupate foarte usor cu silicon. Daca si podeaua prezinta pe alocuri crapaturi, o solutie ar fi covoarele sau, in cel mai rau caz, o un sistem de incalzire direct sub podea.

4. Nu uita de mansarda

Foarte multa caldura se poate pierde si pe la mansarda. De obicei, acestea nu sunt izolate, mai ales daca nu sunt nici amenajate. Cumpara niste vata de sticla si fa singur aceasta operatiune. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa intinzi vata de sticla pe intreaga suprafata a peretilor mansardei, in special pe cei care dau spre exterior.

5. Foloseste gips-cartonul

O alta metoda ieftina si rapida de a izola peretii reci din casa este gips-cartonul. Acesta se monteaza foarte usor, iar in combinatie cu vata de sticla creeaza o izolare nu doar termica, ci si fonica.

6. Celuloza, un bun izolator termic

Celuloza este, de asemenea, foarte eficienta pentru izolarea casei. Aceasta are aceleasi proprietati si avantaje ca si fibra de sticla, insa are un pret mult mai avantajos.

Sursa foto: independent.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului