Cum sa...

#metode uscare haine # uscare haine #uscare rufe #umiditate casa

Iti usuci hainele in casa? Te poti imbolnavi grav! Ce alternative ai

Stiai ca uscarea hainelor in casa este daunatoare pentru sanatate? Acest procedeu creste umiditatea aerului cu 30%, ceea ce favorizeaza dezvoltarea mucegaiului. Medicii atrag semnale de alarma si sustin ca cei care isi usuca hainele in casa, pot suferi in timp de aspergiloza, o boala pulmonara infectioasa provocata de ciuperca Aspergillus fumigatus.

De cele mai multe ori oamenii apeleaza la uscarea hainelor in interiorul locuintei, in special iarna, cand temperaturile de afara sunt foarte scazute.

Iata cum poti usca rufele pentru a scapa de umezeala din locuinta:

Usuca hainele pe balcon

Unul dintre cele mai accesibile moduti de a usca rufele este sa le intinzi pe balcon. Poti folosi o sarma pe care o legi de la un capat la altul al balconului, sau, daca ai suficient spatiu poti pune pe balcon uscatorul pliabil.

Daca ai un balcon mic, mai intai pune rochiile, camasile si bluzele pe un umeras si apoi intinde umerasele pe sarma. Vei economisi spatiu si vei putea intinde mai multe rufe.

Uscatorul de rufe

Daca nu iti place sa intinzi rufele pe balcon sau nu ai un balcon, poti opta pentru achizitionarea unui uscator pentru rufe. Astfel, rufele scoase din masina pot fi puse direct in uscator. Nu le va lua mai mult de o ora pana sa se usuce, iar cand sunt gata te poti apuca de calcat. Economisesti timp pe care in mod normal l-ai pierde asteptand ca rufele sa se usuce pe sarma.

Dezumidificatorul pentru camera

Daca nu ai balcon si nu ai nici spatiu pentru un uscator, atunci trebuie sa te asiguri ca ai in fiecare camera un dezumidificator. Acesta asigura mentinerea umiditatii optime in locuinta si purifica aerul. In acest fel, riscul aparitiei mucegaiului este redus corespunzator.

Sursa foto: supermarket.meetmenow.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare