Cum sa...

#cum scapi de gandaci #plosnita de cereale #gandacul puturos #gandaci #invazie #insecte

Invazie de gandaci puturosi! Cum scapam de aceste insecte care ne iau cu asalt locuintele

Gandacii puturosi, cunoscuti si ca plosnitele de cereale sau plosnitele de grau, invadeaza orasele in fiecare vara dupa secerisul graului. Mai grav este insa ca aceste insecte patrund in locuintele oamenilor si lasa in urma un miros greu de suportat.

Insectele se hranesc in special cu cereale, dar si cu fructe sau frunze. Exista si cateva specii care se hranesc cu alte insecte din gradini. Desi gandacii puturosi nu ciupesc, odata intrati in casa provoaca o senzatie neplacuta pentru oricine. In plus, cand se simt amenintati ori cand incerci sa ii omori, acesti gandaci improsca in aer o substanta cu un miros insuportabil.

Bucurestiul, invadat de plosnitele de cereale! Autoritatile ridica din umeri

"Aseara mi-au intrat in casa doua astfel de insecte, pe langa crapaturile de la plasa ce protejeaza usa. Afara, pe plasa de la geam, am numarat alte 11 astfel de insecte. Este un cosmar!", a declarat Luiza, o cititoare fidela a site-ului acasa.ro.

Autoritatile au insa vesti foarte proaste pentru locuitorii Capitalei. Nu avem nicio sansa sa scapam de gandacii puturosi. N-ar trebui sa ne facem sperante ca frigul ne va scapa de ei. Insectele migreaza chiar si zeci de kilometri pentru a gasi un adapost calduros pe timpul iernii.

"Vin din camp, dupa recoltarea graului nu se mai fac araturi imediat si invadeaza orasele! Dam si noi din septembrie cu insecticide, dar sunt foarte greu de combatut! De ce? Pentru ca vin din camp, noi dam, distrugem o parte si tot mereu vin din camp", a explicat Tudorel Popa, seful serviciului de tratamente fito-sanitare din cadrul Primariei Capitalei, pentru kanald.ro.

Sursa foto: ddd.vmt.ro

Cu cat temperaturile se racesc, cu atat aceste insecte vor incerca sa patrunda in locuinte pentru a se feri de ger. Crapaturile din zidurile casei, subsolurile, mansardele sau podurile sunt adesea invadate de aceste insecte.

Cum scapam de gandacii puturosi din casa

Cea mai buna modalitate de a scapa de invazia pleosnitelor de cereale ce patrund in casa este preventia. Iata ce trebuie sa faci ca sa le tii la distanta de locuinta ta.

1. Atentie la lumini, deoarece gandacii puturosi sunt atrasi de acestea. Este recomandat sa nu lasi luminile aprinse in toata casa si sa eviti sa lasi lumina din balcon sau de la terasa aprinsa daca nu stai in spatiul respectiv.

2. Verifica peretii casei si repara toate crapaturile, indiferent cat de mici par. Aceste insecte patrund cu usurinta in interiorul casei prin cea mai mica fisura.

3. Protejeaza ferestrele cu plase. Daca vrei ca aceste insecte sa nu patrunda in locuinta ta cand deschizi geamul, este important sa protejezi geamurile si usile de la balcon cu plase. Daca ai deja plase, verifica-le cu atentie pentru a te asigura ca nu au crapaturi. Nu trebuie sa treci cu vederea nici gurile de aerisire.

4. Verifica cu atentie ramele ferestrelor si imbinarea acestora. Daca observi crapaturi, acopera-le cat mai repede. Totodata, asigura-te ca usile si ferestrele au o inchidere etansa. Daca garnitura s-a invechit, este momentul sa o schimbi.

5. Stai la casa? Verifica podul si pivnita si asigura-te ca pleosnita de cereale nu poate patrunde in interiorul acestora. Odata ce intra in aceste incaperi va fi foarte usor pentru ele sa ajunga in spatiul in care locuiesti.

6. Cand vii de la cumparaturi, verifica sacosele inainte de a intra in casa, pentru a te asigura ca nu ai pasageri clandestini.

Sursa foto principala: nyugat.hu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului