Cum sa...

#curatare mobilier piele #mobilier piele #eliminare pete #mobila piele #sfaturi curatenie #sfaturi practice #pete

Invata cum sa elimini petele de pe mobilierul din piele

Mobilierul din piele este frumos si elegant, insa nu este chiar simplu de intretinut. Se pateaza la fel de usor ca si cel din material textil, insa presupune tehnici aparte de curatare. Iata cateva solutii pe care le ai la indemana:

Sterge praful

Sursa foto: pinterest.com

Fotolii, canapele, taburete. Toate arata extrem de frumos atunci cand sunt tapitate cu piele. Insa pacatul cel mare al acestui material este ca atrage praful ca un magnet. Iar pielea nu este un material care sa suporte orice solutie chimica de curatare. Drept urmare, saptamanal, atunci cand faci curatenie generala, inmoaie o carpa in apa distilata si sterge cu ea intreaga suprafata a piesei de mobilier pentru a elimina praful si urmele de transpiratie. Insista pe la locurile de imbinare a materialului.

Scapa de pete

Petele sunt cele care iti vor da cele mai mari batai de cap. Insa atentie mare. Unele solutii pe care le gasesti in comert sunt agresive si vor usca atat de tare materialul incat vor aparea crapaturi care iti vor distruge iremediabil canapeaua sau fotoliul. In plus, detergentii pe care ii vei gasi in magazine sunt si extrem de scumpi. Asa ca cel mai bine este sa iti pregatesti acasa o solutie cu care vei merge la sigur.

Pune intr-un castron 100 de mililitri de otet, 100 de mililitri de ulei de masline si 10 picaturi de ulei esential de portocala. Apoi, inmoaie servete din hartie si curata cu ele intreaga sprafata a piesei de mobilier. Otetul curata rapid murdaria, in vreme ce uleiul de masline functioneaza ca un balsam pentru acest material.

Elimina murdaria imediat

Sursa foto: giesendesign.com

Pentru ca solutiile, indiferent ca sunt cele cumparate sau preparate de tine in casa sa fie eficiente, trebuie aplicate imediat ce petele apar.

Copiii sunt cei care murdaresc adesea mobilierul cu pixul sau cu carioca. Daca actionezi imediat, canapeaua ta isi va recapata pe loc aspectul original. Indeparteaza urmele cu putin spirt medicinal, in cazul in care ai mobilier din piele intoarsa, sau cu lapte demachiant. Ca si in cazul tenului tau, va face minuni si pe mobila din piele naturala.

Guma de mestecat lipita pe canapea nu se indeparteaza in niciun caz cu varful vreunui obiect ascutit. Pun cateva cuburi de gheata intr-un saculet din carpa sau pur si simplu intr-o bucata de material si freaca cu ele locul murdar.

Sursa foto principala: phunukieuviet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea