Cum sa...

#intretinere podele #ce trebuie sa stii #podele

Intretinerea podelelor: afla tot ce trebuie sa stii

Locuinta noastra este locul unde ne retragem dupa o zi stresanta care ne-a obosit. Este locul unde vrem sa avem liniste, sa ne simtim bine si avem nevoie de un miros placut, un design interior care sa ne placa, dar mai ales de curatenie. De aceea, una dintre cele mai consumatoare de timp parte a curateniei este spalarea si intretinerea podelelor. Descopera cum sa intretii cat mai bine podelele!

Podeaua are viata pe care i-o oferi

Daca nu stiai, podeaua este suprafata cel mai intens circulata si utilizata dintr-o locuinta si depinde doar de tine sa ii prelungesti durata de viata. Cum? Foarte simplu: printr-o curatare si intretinere ca la carte, cu produsele si echipamentele potrivite pentru a-i proteja calitatile.

Toti cei care pasesc pe ea ii lasa cate ceva: fire de par, scame, firmituri, pete de cafea sau chiar si de incaltaminte murdara. Toate aceste elemente care par inofensive la prima vedere, de fapt ii cauzeaza un anumit grad de uzura care creste in timp. Exista metode de a o proteja, dar mai intai trebuie sa stii clar din ce material a fost creata pentru a-i oferi ingrijirea pe care o merita si de care are nevoie.

Tipuri de podele

Parchet natural - pe cat de elegant este, pe atat de usor de zgariat va fi. De aceea, inainte de a-l curata si lustrui, va trebui sa indepartezi murdaria grosiera in prima faza. Apoi poate fi curatat usor cu ajutorul unei lavete umede, unui aspirator si a unei maturi.

Parchet laminat - acest tip de parchet reprezinta una dintre cele mai rezistente tipuri de podele, fiind realizat din rasini sintetice care vor imita lemnul. Pentru a-l curata rapid ai nevoie de un aspirator si o laveta umeda, dar ai grija cu apa deoarece prea multa umezeala il va determina sa se umfle si va trebui inlocuit.

Gresia - de departe cea mai rezistenta podea, este cel mai frecvent intalnita in baie si bucatarie deoarece se poate curata usor cu ajutorul unui mop cu pulverizator. Acesta va oferi o curatare mai profunda chiar si intre rosturile placilor de gresie. Curatarea gresiei este un proces care iti poate oferi dureri de spate daca o vei face manual, cu laveta.

Este bine sa folosesti echipamente speciale. Daca vrei sa cureti podeaua mai rapid ca niciodata te poti folosi de abilitatile unui aspirator vertical. Acesta te va scuti de efort si vei termina mai repede ca oricand.

Stergere umeda pentru materiale naturale

Pentru o curatare in profunzime va trebui sa aspiri podeaua, apoi sa elimini murdaria grosiera, iar la final sa treci la curatarea cu ajutorul unui mop umed. De asemenea, va trebui sa fii atent la substantele alcaline care pot afecta podeaua. De aceea, este bine sa stergi suprafata cu o carpa umeda. Cel mai indicat este sa folosesti un acid moderat diluat sau cat mai slab diluat pentru a proteja podeaua.

In concluzie, intretinerea podelei tale depinde foarte mult de modul cum o cureti si cu ce anume o stergi. Este bine sa te documentezi inainte sa folosesti anumite substante chimice si nu uita: apa in exces nu face bine niciodata.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea