Cum sa...

#incalzire casa #incalzire #aer conditionat

Incalzire cu aer conditionat in sezonul rece. Patru criterii pentru a alege sistemul ideal

 

Aparatele de aer conditionat nu mai sunt un lux in Romania, ci o necesitate, mai ales pe timpul verii, cand temperaturile ridicate de afara si din locuinte creeaza un disconfort greu de suportat. Tineti, insa, cont si de faptul ca un sistem de climatizare poate fi la fel de eficient si util si in sezonul rece, cu conditia sa aiba tehnologia necesara pentru a incalzi aerul din incapere.

Majoritatea aparatelor de aer conditionat au si functie de incalzire, asa ca se pot dovedi a fi o investitie inteligenta atunci cand randamentul sistemului de incalzire pe care il ai deja acasa este unul scazut sau cand pur si simplu simti nevoia de cateva grade in plus, iar caloriferele nu ti le pot oferi.

Aparate de aer conditionat Daikin de la Climatico, plusul de caldura de care ai nevoie

Un aparat de aer conditionat Daikin de la Climatico poate fi investitia ideala pentru locuinta ta. In sezonul rece iti va furniza acele cateva grade in plus de care ai nevoie pentru a te simti confortabil, iar verile toride vor fi mult mai usor de suportat.

Produse de calitate, fabricate in Europa, aparatele de aer conditionat Daikin imbina designul elegant cu tehnologiile de ultima generatie, intr-un pachet eficient din punct de vedere tehnic, termic si financiar.

Unul dintre cei mai vechi si experimentati producatori de pe piata, Daikin ofera, inca din 1924, produse de inalta calitate si solutii de climatizare pentru spatii rezidentiale, comerciale sau industriale; tehnologia tip Inverter, cea mai noua in domeniul sistemelor de aer conditionat, este extrem de eficienta atat termic, cat si din punct de vedere financiar (facturile la electricitate vor fi mult mai mici datorita consumului redus de energie pe care il asigura).

Criterii pentru alegerea unui sistem de aer conditionat

Aparatul de aer conditionat este o necesitate pentru tot mai multe persoane, fie ca isi doresc sa racoreasca o incapere, fie ca au nevoie de o alternativa pentru incalzire. Iata dupa ce criterii este bine sa te ghidezi in cautarile tale:

1. Suprafata si numarul de incaperi deservite

Pentru climatizarea unei singure incaperi, aveti nevoie de un sistem de aer conditionat single split (o unitate exterioara, una interioara), in timp ce pentru racirea/incalzirea mai multor camere este indicat sa alegeti sisteme multi split (o unitate exterioara, mai multe unitati interioare, in functie de numarul incaperilor).

2. Capacitatea sistemului

Masurata in BTU/ora, capacitatea sistemului este un criteriu esential in momentul alegerii unui aparat de aer conditionat. Cu cat capacitatea este mai mare, cu atat mai mare este suprafata pe care o poate deservi.

Daca achizitionati un sistem care are atat functie de racire, cat si de incalzire, analizati cu atentie capacitatea pe care o are pentru fiecare dintre ele, intrucat acestea sunt diferite. Important de stiut este ca un aparat de aer conditionat cu capacitate mai mare nu va putea climatiza mai multe incaperi.

3. Eficienta energetica

Cand cumperi un aparat de aer conditionat este bine sa stii cat va consuma, pentru a nu avea surprize pe factura la energie electrica.

 Performanta energetica difera pentru functiile de racire si incalzire, astfel ca este bine sa acordati o atentie sporita acestui detaliu. Cautati in specificatiile tehnice valorile SEER si SCOP; cu cat acestea sunt mai mari, cu atat aparatul este mai economic.

4. Pretul, garantia si furnizorul

In general aparatele de aer conditionat nu sunt foarte ieftine, insa sunt o investitie in confort in orice anotimp. Preturile spectaculos de mici pot fi adevarate capcane (specificatii neconforme cu realitatea, durata de viata care nu depaseste prea mult termenul de garantie, componente de slaba calitate etc.). Furnizorul de la care faci achizitia este, de asemenea, un detaliu esential.

Home Comfort Expert Daikin, Climatico pune la dispozitia clientilor o gama larga de sisteme de climatizare, fiind totodata un reper de excelenta in domeniu. Aici, experienta achizitionarii unui sistem de climatizare Daikin este una completa si mulata perfect pe nevoile clientilor:

- consiliere pentru a putea face cea mai buna alegere

- suport prin chat si telefonic

- vizita in showroom virtual Climatico si review-uri video ale produselor

- sprijin pentru o achizitie la un excelent raport calitate-pret

- plasare simpla si rapida a comenzii

- livrare rapida

- servicii de montaj, service si mententanta executate de profesionisti experimentati in domeniu

- preturi imbatabile.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului