Cum sa...

# montare masina de spalat #masina de spalat rufe

In bucatarie sau in baie? Unde montam masina de spalat rufe?

Evolutia apartamentelor ne ofera mai multe posibilitati de a le mobila si utila dupa bunul plac. Fie ca ne place mobila modulara, fie ca suntem adeptii stilului minimalist, trecem printr-o perioada extrem de buna, plina de oportunitati. Una dintre intrebarile care apar din ce in ce mai des este unde montam masina de spalat rufe.

Cum era de asteptat, un raspuns simplu este mai greu de oferit, avand in vedere ca exista destul de multe variabile la mijloc. Cate camere are apartamentul, ce compartimentare are, cati membri ai familiei locuiesc in apartament, capacitatea de alimentare si de scurgere si multe altele. Le luam pe rand.

Daca apartamentul este mic

Din pacate, suprafetele mari nu sunt tocmai accesibile, motiv pentru care romanii se indreapta in continuare catre apartamente compacte. Pana si IKEA a simtit acest trend si a organizat o campanie draguta acum cativa ani, in care oferea idei clientilor cu privire la amenajarea eficienta a apartamentului.

Apartamentele mici au totusi o constanta: baile au (in general) loc pentru masina de spalat rufe. De cele mai multe ori langa cada, intr-un spatiu lat de aproximativ 60 de centimetri (majoritatea masinilor de spalat rufe se incadreaza in aceasta dimensiune). Bucatariile au dimensiuni compacte, astfel incat dotarea lor cu o masina de spalat rufe este impractica.

Daca apartamentul este mare

Evident ca masina de spalat rufe va avea loc suficient in bucataria unui apartament mare. Fie ca bucataria este inchisa, fie ca se incadreaza intr-un open space, vei avea loc sa o instalezi dupa bunul plac.

Cu toate acestea, instalarea in bucatarie se poate dovedi o idee neinspirata in urmatoarele cazuri:

1. Daca sistemul de scurgere nu este capabil sa includa o masina de spalat rufe

Nu de putine ori vei da peste situatii in care bucatariile nu sunt dotate cu tevi suficient de mari pentru a sustine simultan scurgerea si cea a masinii de spalat rufe. in aceste conditii, te poti confrunta cu situatii in care apa refuleaza in chiuveta.

2. Daca masina de spalat rufe este zgomotoasa

Daca petreci mult timp in bucatarie, zgomotul excesiv va fi cu siguranta un factor in plus de stres. Acest lucru se poate intampla in conditiile in care folosesti des masina de spalat rufe, alaturi de alte electrocasnice.

3. Daca ai o familie numeroasa, iti recomandam sa lasi masina de spalat rufe in baie.

Alegerea nu a fost niciodata usoara. In functie de compartimentarea apartamentului, de spatiul pe care il ai la dispozitie in bucatarie si de cat de mare este familia, masina de spalat rufe trebuie sa se adapteze nevoilor tale.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului