Cum sa...

# greseli aspirator #greseli curatenie #aspirator

Greseli pe care le faci cand dai cu aspiratorul

Cand dai cu aspiratorul pentru a face curatenie in casa este posibil ca rezultatul sa nu fie cel pe care ti-l doresti, tocmai pentru ca nu folosesti corect acest aparat care este, de altfel, atat de util in casa si conceput special sa iti usureze munca.

Cateva trucuri si unele informatii importante vor imbunatati vizibil performantele atunci cand dai cu aspiratorul pentru a strange praful si mizeria din casa.

In primul rand, ai nevoie de un aspirator care sa se potriveasca locului in care il vei folosi, asadar acorda atentie anumitor detalii tehnice, precum puterea acestuia, atunci cand il achizitionezi. Apoi, nu este suficient sa pui aspiratorul la treaba si sa ai casa luna dupa fiecare aspirare. Mai este nevoie sa intretii aspiratorul pentru a obtine cele mai bune rezultate, cand il folosesti.

Asadar, dupa ce ai aspirat si ai golit sacul sau recipientul in care se colecteaza praful este nevoie sa cureti si filtrele. Pentru ca filtrele pot diferi de la un model la altul, consulta instructiunile de utilizare si curata filtrele corespunzator. Daca filtrele se umplu cu praf pot distruge motorul aspiratorului. Multe persoane refuza sa curete aceste filtre, tocmai din cauza mizeriei care se face in urma acestei operatiuni, insa doar asa poti avea certitudinea ca aspiratorul va functiona corespunzator.

Un alt truc pe care il poti pune in aplicare se refera la metoda prin care aspiri. Aspira mai intai orizontal, apoi vertical pentru a elimina tot praful si murdaria din covor.

Tehnica corecta de aspirare, impreuna cu folosirea filtrelor, sacilor si a aparatului potrivit au un rol importat, pentru ca de aceste detalii depinde cat de curat ramane covorul dupa ce ai terminat de aspirat.

Aspira zonele cu trafic intens din casa de doua ori pe saptamana, iar restul carpetelor si covoarelor le poti curata o data pe saptamana.

Atunci cand dai cu aspiratorul, treci de mai multe ori, usor, peste aceeasi zona, in toate directiile (miscarile rapide ridica mai mult praful, in loc ca acesta sa fie aspirat).

Foloseste filtre de calitate pentru a indeparta chiar si cele mai mici particule de praf si alergeni.

Cumpara saci de aspirator de cea mai buna calitate. Cei ieftini, din hartie, nu sunt recomandati deoarece praful se varsa din ei. Sacii de calitate superioara de hartie captusiti cu bumbac sunt mai buni. Capacitatea sacului de aspirator este, de asemenea, importanta. Sacii de capacitate mai mare acumuleaza mai multe particule mici care altfel s-ar fi blocat in filtru.

Curata regulat toate filtrele si inlocuieste-le o data la fiecare trei luni.

Intretine in cele mai bune conditii aspiratorul pentru cele mai bune rezultate, dar si pentru o durata de utilizare cat mai indelungata: goleste recipientul de fiecare data dupa utilizare, schimba sacii si curelele de cate ori este nevoie. Pastreaza periile de curatare cat mai curate si verifica daca nu au aparut diverse crapaturi sau alte tipuri de defectiuni, care ar putea impiedica folosirea in conditii optime a aspiratorului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare