Cum sa...

# ghid de cumparare tapet # tapet premium #tapet

Ghid de cumparare: Tapet premium

Spre deosebire de vopseaua lavabila, tapetul vine la pachet cu o serie de beneficii, mai ales atunci cand se opteaza pentru un tapet premium, de inalta calitate, cu finisaje fine. Odata lipit, tapetul asigura un finisaj perfect al peretilor, acoperind orice imperfectiune. Astfel, petele diverse care apar pe pereti datorita umiditatii si conditiilor de mediu nu mai reprezinta o problema. In plus, este foarte usor de aplicat, nu necesita cunostinte avansate, iar camera poate fi utilizata imediat dupa finalizarea aplicarii. Vopseaua lavabila presupune infolierea obiectelor din incapere, curatenie amanuntita dupa si timp pentru a se usca.

 

DIMENSIUNEA CAMERELOR

Cand se face alegerea tapetului, sunt importante dimensiunile camerei. Un tapet prea intens poate da senzatia de claustrofobie daca este aplicat intr-o camera mica. Pentru a evita o astfel de greseala, se poate opta pentru un tapet premium simplu, in culori deschise, sau pentru aplicarea tapetului pe un singur perete. Sunt multe colectii de tapet din care se poate face alegerea.

In camerele spatioase sunt permise tapeturile in nuante intense, imprimeurile complexe, dar si jocurile de culoare. Spre exemplu, se poate folosi tapet puternic pentru a scoate in evidenta o anumita zona, iar pe restul peretilor un tapet discret.

In cazul camerelor inalte se potrivesc tapeturile cu dungi orizontale, iar in cele cu tavanul jos se poate aplica tapet cu dungi verticale deoarece dau senzatia de inaltime.

STILUL LOCUINTEI

Tapetul trebuie sa intre in armonie cu mobilierul si cu celelalte piese de decor. In caz contrar, se obtine un decor care poate deranja vizual.

LUMINA NATURALA

Aproape toate modelele de tapet merg foarte bine in camerele luminoase. Exceptie de la aceasta regula fac nuantele de galben si auriu, care creeaza exces de lumina. Incaperile care nu dispun de prea multa lumina naturala pot fi mai mohorate daca se aleg nuante inchise de tapet. Pentru camerele intunecoase se pliaza nuantele pastelate, culorile calde.

TIPUL DE TAPET

In functie de compozitia stratului de la suprafata, tapetul poate fi diferit. Se gaseste tapet din hartie, care se fabrica cu 2 straturi de hartie duplex de calitate buna, tapet din fibra textila, ce are suprafata acoperita cu fibre textile, tapet vinilic, acoperit cu un strat de PVC, si tapet zugravibil, cu strat exterior ce permite aplicarea vopselei lavabile.

Colectii de tapet de la Vladila                   

Modelele de tapet disponibile de la Vladila completeaza perfect orice incapere si satisfac gusturile tuturor pretentiosilor. Amintim colectia Woodlands, care transpune in modelele sale tema naturii. Tapetul din aceasta colectie imbraca peretii cu imagini naturale, ce creeaza o ambianta relaxanta, in contrast cu agitatia urbana.

https://vladila.ro/produs/dry-forest/

Iubitorii de arta abstracta vor imbratisa cu drag colectia de tapet premium Abstract Walls. Modelele concepute pun in prim plan elemente grafice simple, care stimuleaza imaginatia si elimina starile de monotonie. Texturile sunt atent selectionate, iar culorile se coordoneaza intre ele. Astfel de modele sunt de preferat in camerele decorate modern.

https://vladila.ro/produs/watercolor-mood/

Printre altele, nu putem trece cu vederea colectia The Rising Sun, care innoieste spatiile casei cu elemente inspirate din traditiile vechi de mii de ani ale culturii oriental-asiatice. Intreaga colectia reflecta imaginea unei lumi spectaculoase.

https://vladila.ro/produs/tapet-the-king-suite/

Surse foto: vladila.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea