Cum sa...

#greseli folosire servetele antibacteriene #servetele antibacteriene #servetele

Folosesti servetele antibacteriene? 4 greseli pe care sa NU le mai faci! Sunt extrem de periculoase

Servetelele antibacteriene au devenit tot mai populare in ultima vreme. Acestea sunt folosite adesea pentru dezinfectarea mainilor, mai ales acum, in timpul pandemiei de coronavirus, cand tot mai multe persoane au devenit dependente de aceste produse.

Cu toate acestea, putini stiu ca folosirea acestor servetele poate fi periculoasa. Iata care sunt greselile pe care le faci frecvent, fara sa stii, si pe care nu trebuie sa le mai repeti.

1. Folosesti servetelele pentru dezinfectarea mai multor suprafete

Fie pentru a face economie, fie fara a fi constienti de pericolul la care se expun, oamenii tind sa foloseasca acelasi servetel pentru curatarea mai multor suprafete. Un servetel antibacterian trebuie folosit doar pentru a curata o singura suprafata. In caz contrar nu vei face decat sa imprastii microbii si virusii dintr-o parte in alta. Foloseste asadar, un singur servetel pentru a curata o suprafata, apoi arunca-l. Pentru a curata urmatoarea suprafata foloseste un alt servetel.

Explicatia este simpla. Dezinfectantul continut de servetele este pe baza de alcool. Acesta se evapora rapid, iar servetelul, desi ramane in continuare umed de la restul ingredinetelor continute, nu va mai dezinfecta restul suprafetelor.

2. Cureti telefonul mobil si alte ecrane cu ajutorul acestora

Poate parea o idee buna la prima vedere, insa substantele folosite de aceste servetele pot sidtruge ecranul telefonul. Acelasi lucru se intampla si in cazul monitorului sau televizorului. Pentru aceste suprafete foloseste substante speciale, care sa nu le distruga.  

3. Le folosesti chiar daca sunt expirate

O greseala des facuta de multe persoane este folosirea servetelelor dupa ce expira. Dupa acea data, servetelele isi pierd din proprietatile dezinfectante si nu mai sunt eficiente. Acelasi lucru se intampla si in cazul in care deschizi un pachet si nu il folosesti in maxim o luna, doua.

4. Arunci servetelele la toaleta

Aceste servetele nu trebuie aruncate in toaleta, deoarece, spre deosebire de hartia igienica nu se descompun rapid si pot duce la infundarea tevilor si la aparitia deversarilor de deseuri.

Sursa foto: webmd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea