Cum sa...

#economie #economie detergent #detergent rufe

Arunci prea multi bani pe detergent? Invata sa faci economie!

Masina de spalat "toarce" continuu si tu ai imperesia ca prea mult detergent se duce la propriu pe apa sambetei. Te-ai intrebat de multe ori cum sa reduci consumul, dar nu prea ai gasit o solutie. Iata cateva sfaturi care sigur te vor ajuta in acest sens:

Alege produsul potrivit

Asigura-te ca ai ales tipul de detergent perfect pentru masina ta de spalat. Astazi, producatorii livreaza de regula pe piata detergent care poate fi folosit atat de masinile automate clasice, cat si de cele de inalta perfoarmanta. Sunt insa si marci care produc detergentii in linii separate. Daca ai ales tipul de detergent gresit e posibil sa te trezesti cu o gramada de spuma in masina de spalat.

Dozeaza cantitatea

Nu turna detergent "dupa ochi". Fiecare produs are inscrise pe ambalaj instructiuni precise si e bine sa le urmezi ca sa nu dai gres. Daca crezi ca nu te descurci, incearca detergentul ambalat in capsule dozate. Dar, ai grija sa nu le lasi la indemana copiilor pentru ca sunt colorate si vor fi tentati sa le bage in gura.

Alege programul corect

Si tine cont! Una e sa speli cateva tricouri si alta e sa umpli cuva masinii de spalat cu hainele cu care pustiul tau a jucat fotbal pe un teren nu tocmai uscat. Asa ca alege programul potrivit, dar si cantitatea de detergent in functie de cat de murdare sunt hainele pe care le speli. Fiecare masina vine la pachet si cu un caiet de instructiuni pe care e bine sa il tii la indemana. In plus, daca apa pe care o folosesti este mai dura va trebui sa folosesti mai mult detergent.

Fereste-te de spuma

Da, am mai spus-o, dar e important! Prea multa spuma inseamna sigur un exces de zel din partea ta atunci cand ai pus detergent in sertarasul special. Asa ca, inca o data, masoara corect daca nu vrei sa te trezesti cu un maldar de haine imbacsite!

Verifica hainele dupa ce le-ai spalat

Daca inca nu esti sigura cat detergent trebuie sa folosesti, cel mai bine iti vei da seama cand vei scoate rufele din masina. Daca in loc sa fie bine clatite vor fi inca acoperite cu un strat de detergent e clar ca masura folosita nu e cea corecta.

Sursa foto: news.cision.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea