Cum sa...

#vara #canicula #aer conditionat

Foloseste corect aerul conditionat: La cate grade este sanatos sa il potrivim

Zilele toride sunt din ce in ce mai greu de suportat, iar aerul conditionat este salvarea noastra in miez de vara. Ne ajuta sa ne racorim si sa respiram mai bine, in loc sa ne topim incet, incet de caldura. Totusi, este bine sa stii cum sa folosesti corect aerul conditionat, pentru a evita problemele de sanatate ce pot aparea in caz contrar.

Cum setezi temperatura optima a aparatului de aer conditionat? Calculul este foarte simplu: aceasta trebuie sa fie cu cel mult 10 grade ma mica decat temperatura de afara, fie ca  te afli acasa, fie ca esti in masina, fie ca esti la serviciu.

Setarea aparatului de aer conditionat la o temperatura sub 25 de grade Celsius sau la temperaturi cu peste 10 grade mai mici decat cea exerioara poate conduce la socuri termice. Organismul suporta greu impactul diferentei foarte mari de temperatura si, uneori, s-ar putea sa observi ca, in loc sa te racoresti, parca te incingi si transpiri si mai tare. Explicatia este ca muschii, care au un rol vital in determinarea miscarii, dar si in mentinerea temperaturii optime a corpului, vor incepe sa lucreze si mai intens pentru a o regla.

O alta regula foarte importanta este sa nu fiti in contact direct cu blocul de aer emis de aparat. Acesta este ideal sa fie directionat catre mijlocul camerei. In caz contrar, daca te pozitionezi chiar pe directia pe care bate aerul, este foarte probabil sa ai neplaceri majore. Muschii se contracta mai puternic din cauza disconfortului termic si risca sa ramana incordati; pe romaneste, vei ramane inteenit din cauza aerului rece, asa ca este mai bine sa asculti sfaturile specialistilor.

Folosit incorect, aerul conditionat poate provoca sinuzita, din cauza ca usuca aerul din incaperi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare