Cum sa...

#detergent #otet #solutie de curatat #curatare #crom

Cum cureti obiectele din crom cu solutii homemade

Cromul este des intalnit in casa, din el fiind facute multe dintre obiectele casnice, de la oale la robinete. Pe cat de durabil este acel metal, pe atat de usor se pateaza. Astfel, trebuie sa cureti obiectele din crom destul de des. Vestea buna este ca ai posibilitatea sa-ti faci in casa propriile tale solutii de curatat cromul.

1 Apa si detergent de vase
 

Pune intr-o galeata cu apa fierbinte cativa stropi de detergent de vase si amesteca bine. Apoi foloseste un burete moale, care nu zgarie obiectele respective din crom. Freaca bine suprafata, apoi sterge-o cu un material uscat si absorbant, pentru a-i reda stralucirea. Aceasta metoda este recomandata pentru petele simple, care nu necesita sa insisti pentru ca suprafata sa se curete rapid.
 

2 Apa si ulei pentru copii
 

Un simplu ulei de corp pentru copii, in amestec cu apa, reprezinta o posibila solutie pentru curatarea suprafetelor din crom. Aceasta metoda insa este recomandata atunci cand petele sunt usor de curatat.
 

3 Apa si otet
 

Otetul este una dintre cele mai cunoscute solutii naturale de curatat casa. Si in cazul obiectelor din crom otetul se dovedeste de un real folos. Acesta este capabil sa dizolve petele de grasime de pe crom. La doua parti de apa trebuie sa adaugi o parte de otet.
 

4 Otet si bicarbonat de sodiu
 

Otetul in combinatie cu apa nu este intotdeauna eficient, astfel incat poti sa adaugi putin bicarbonat de sodiu la solutia ta. Apoi suprafata se sterge bine cu un prosop absorbant.
 

5 Apa si bicarbonat de sodiu
 

Bocarbonatul de sodiu il poti folosi si in combinatie cu apa. La 2 litri de apa foloseste 4 lingurite de bicarbonat. Pentru a freca, alege o carpa sau un material moale, care nu poate deteriora suprafata. Nu uita sa stergi apoi foarte bine, cu o carpa uscata. Cromul se pateaza foarte usor de la cativa stropi de apa, astfel incat dupa ce a fost curatat, el trebuie spalat in apa limpede si apoi sters bine cu un material moale si uscat.

6 Otet si folie de aluminiu

Unul dintre cele mai neplacute aspecte legate de crom il reprezinta acele pete care fac ca suprafata candva lucioasa sa devina in timp mata si cu un inceput de rugina. I se poate reda cromului stralucirea de la inceput folosind otet. Insa pentru a freca eficient suprafata, trebuie folosita o folie de aluminiu facuta ghem.

Resturile de mizerie pot fi curatate cu apa calda si detergent de vase.
 

7 Ulei esential de eucalipt sau de menta
 

Pentru petele de grasime care nu pot fi curatate cu usurinta se foloseste ulei esential de menta sau de eucalipt, fara a-l combina cu apa sau altceva. Pentru aceasta metoda este recomandata folosirea unor manusi. Dupa curatare, suprafata se usuca cu un material textil curat.
 

8 Ulei de lamaie
 

Pentru a reda stralucirea cromului, dupa curatarea acestuia, poti sa-i aplici o cantitate mica de ulei de lamaie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea