Cum sa...

# deocarare casa #exterior casa #amenajare casa

Exteriorul casei: care sunt tendintele de amenajare pentru 2023

Indiferent daca locuiti in casa voastra pentru totdeauna sau intentionati sa o vindeti in viitorul apropiat, crearea celui mai atractiv design exterior este intotdeauna in interesul dumneavoastra. Verandele acoperite, geamurile mari, gradina inconjurata de un gard aristocratic sunt putine dintre elementele care pot sa confere un design de exterior deosebit casei.

 

In plus, aceste eforturi nu sunt zadarnice, fiindca ele cresc valoarea casei, iar in secolul pe care il traim exista o varietate larga de materiale de constructii, profile polistiren exterior, mobilier rezistent la umezeala pentru terase etc.

Hai sa vorbim despre tendinte in design exterior pentru anul 2023.

1. Culori intunecate si pamantii

Vreti un impact instantaneu? Alegeti culori inchise si pamantii, care sa fie combinate cu alb/bej. Ganditi-va la albastru bleumarin, verde padure, maro inchis sau gri. Aceste nuante dau un aer sofisticat si scump.

Exemplu de combinatie: perete bleumarin inchis si pervazuri exterioare albe.

2. Palete de culori alb-negru

Albul cald si caramizile vopsite continua sa fie populare in 2023.

O alta optiune este incorporarea diferitelor nuante de negru ca accente fata de culoarea principala. Carbunele, onixul si abanosul sunt nuante grozave de luat in considerare pentru ornamentele usilor si/sau ferestrelor, balustradele de veranda. Asociati aceste accente cu nuante de maro sau cu alb si veti avea un adevarat echilibru cromatic.

3. Textura suplimentara

Imaginati-va ca integrati textura vizuala in fatada casei dvs, inclusiv sindrila arhitecturala sau acoperis metalic. Tipic pentru tendintele din 2023 este bronzul si cupru pentru acoperisuri, jgheaburi si burlane. Culorile deschise transmit cel mai bine profunzimea texturata si detaliile. 

4. Culori de accent

O alta tendinta fierbinte este indrazneala. Cine a spus ca o casa trebuie sa fie neaparat doar maro sau alba? Puteti sa adaugati extravaganta – un pic de galben, verde, albastru. De asemenea, nu este necesar ca toata casa sa fie vopsita cu aceste culori. Un profil decorativ poate fi elementul perfect pentru adaugarea unei culori de accent. De exemplu, un gard maro cu capace verzi. Totodata, combinatia de galben si negru se potriveste perfect pentru exteriorul casei sau pentru gard.

5. Antreu cu acoperis si prag

Pe langa faptul ca antreul exterior arata foarte primitor, acesta mai este si destul de practic, din punct de vedere al curateniei, mai cu seama in zilele ploioase.

Nicio gospodina nu ar vrea sa vada noroi si nisip in casa, deci un antreu, dotat cu acoperis, mobilier si covoras este binevenit.

Aici puteti decora si cu ghiveci de copaci, flori, o masuta de cafea – toate elementele sa aiba dimensiuni mici, pentru a arata compact si armonios in pragul casei.

6. Gradina colorata

O gradina sau un gazon ingrijit complimenteaza intotdeauna aspectul casei. Daca ai o curte proprie, unde poti planta, face sport, organiza gratare sau seri de cinema in aer liber, asigura-te ca o amenajezi cu bun gust.

Pentru a avea intimitate in propria gradina, va recomandam sa construiti un gard pe masura.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului