Cum sa...

#impachetat #mutare mobila #cutii #sfaturi practice #mutat #sfaturi practice casa

Esti gata sa te muti in casa noua? Iata ce greseli risti sa faci

Numai cine nu s-a mutat vreodata nu stie ce inseamna sa transferi toata casa dintr-un loc in altul. Dar pentru ca si atunci cand ai mai facut-o risti sa pici in aceleasi capcane, iata care sunt greselile cel mai des intalnite si cum sa faci sa te feresti de ele:

Crezi ca te descurci singur

E bine sa ai incredere in fortele proprii, dar nu exagera. Cand e vorba de mutat dintr-o casa intr-alta nu e ca si cum ai cara un bagaj de ici pana colo. Planifica-ti din timp ziua in care ai de gand sa faci marea mutare si cere-le ajutorul prietenilor. Eventual, tine cont si de intervalul orar la care acestia sunt disponibili. Poti apela chiar la o firma care se ocupa cu mutari. De obicei au si oameni care se pricep la demontat si montat la loc, ceea ce ti-ar putea fi de un real folos.

Uiti sa faci mai intai curatenie

Inainte sa te apuci de impachetat fa o curatenie zdravana in casa. Ti s-ar putea parea inutil, dar ai sa vezi ca nu este. Scapa de obiectele nefolositoare pe care nu vrei sa le mai iei cu tine in noua casa. Indiferent ca e vorba despre haine sau despre mici piese de mobilier, toate pot fi donate ca sa nu te incarci in continuare cu lucruri inutile.

Nu etichetezi cutiile

Nu te baza pe memoria ta atunci cand te apuci de impachetat. In haosul creat, toate cutiile si toti sacii ti se vor parea la fel, asa ca cel mai bine este sa le pui cate o eticheta pe care sa scrii in cateva cuvinte care e continutul respectivului recipient. Poti scrie pe ele si camera de destinatie, ca sa le fie mai simplu celor care te vor ajuta la transportat.

Incarci prea mult

Pastreaza niste limite atunci cand te apuci de incarcat cutii. Nu te lacomi sa umpli cutii cat mai mari. Poate ca nici nu vei reusi sa le scoti pe usa si, in plus, vor fi greu de manevrat, de carat.

Uiti de kitul de supravietuire

Probabil ca ultimul lucru la care te gandesti este ce se va intampla dupa ce vei ajunge in noua casa. Oricat de greu ar fi, pana la urma tot ai sa te muti, dar tine cont ca va trebui si acolo sa traiesti pana ce vei despacheta, asa ca asigura-ti un kit de urgenta: niste haine de schimb, un prosop, cosmeticele, niste vase de unica folosinta, dar si o surubelnita si un ciocan.

Sursa foto: stevensworldwide.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare