Cum sa...

#organizare dressing #haine #dressing #sifonier

E timpul sa faci ordine in sifonier. Ce arunci si ce pastrezi

Oricat de mult ai mai vrea sa amani momentul, trebuie sa stii ca a sosit timpul sa iti faci ordine in sifonier. Sa pui la pastrare hainele de iarna si sa le scoti la lumina pe cele de vara. Dar si sa pui in ordine toate piesele asa incat sa iti fie usor sa iti alegi tinutele de acum inainte.

 

Scopul organizarii sifonierului este sa nu iti mai creeze panica atunci cand il deschizi. Sa nu mai ramai cu neplacuta impresie ca nu ai cu ce sa te imbraci, in conditiile in care dulapul da pe dinafara de haine.

De obicei, in garderoba noastra se afla haine pe care nu le mai purtam fie ca s-au deteriorat, fie ca le consideram demodate si nu ne mai plac. Tocmai de aceea, trebuie sa ne gandim foarte bine ce pastram si ce aruncam pentru ca e pacat sa pierdem inutil spatiu.

Cum faci ordine

Pentru a reorganiza garderoba si a gasi locul potrivit in sifonier pentru hainele si accesoriile de care ai nevoie trebuie sa elimini pentru inceput ceea ce e in plus. Goleste intreg sifonierul, inclusiv sertarele pentru accesorii.

Pune totul pe pat, pe birou, pe scaune. Analizeaza pe rand toate hainele si accesoriile pe care le ai si stabileste ce iti mai trebuie si ce nu, ce iti mai place si ce nu. Un indiciu important in luarea deciziei este perioada care a trecut de la ultima purtare. Mai trebuie sa si probezi unele haine despre care crezi ca nu te mai incap. E posibil sa ai dreptate si atunci va trebui sa le dai deoparte.

Trebuie sa mai elimini si hainele rupte sau decolorate, descusute, tocite, deteriorate. Mai ales daca nu pot fi reparate sau daca le-a trecut vremea.

Cum alegi ce impaturesti si ce pui pe umeras

Articolele vestimentare care trebuie puse pe umeras sunt cele mai usoare si mai delicate, cum ar fi camasile, topurile si rochiile din matase. Tricourile sau bluzele din bumbac ori puloverele mai grele trebuie pliate si asezate in sertare. Cardiganele deschise le poti aseza pe umerase.

Cum organizezi gecile si sacourile

Cel mai bine ar fi sa depozitezi separat jachetele si paltoanele pe care le imbraci pe afara, de hainele pe care le porti si la interior. E o chestiune de igiena. Prin urmare, nu ar trebui sa pui pe umeras sacourile alaturi de celelalte haine. Cel mai bine este sa le asezi in compartimente separate ale dressingului.

 

Foloseste umerase potrivite

Nu folosi niciodata umerasele subtiri din metal pe care le primesti la spalatorie. In timp, acestea vor deforma si vor strica hainele. In special pe cele subtiri se va vedea urma marginilor subtiri ale umerasului. Evita sa alegi umerase din lemn prea mari, pentru ca, desi sunt frumoase si rezistente, ocupa mult spatiu si sunt greoaie. Cele mai bune umerase sunt cele subtiri acoperite cu o suprafata usor catifelata. Aceste variante sunt cele mai bune pentru ca, pe de o parte, au dimensiuni reduse, deci nu trebuie sa iti inghesui prea mult hainele, iar pe de alta parte, textura catifelata nu permite alunecarea hainelor.

Cum asezi lenjeria in sertare

Sosete, dresuri, sutiene, chiloti, bustiere si asa mai departe. Sunt o multime de piese mici care ajung la un moment dat sa se amestece unele cu altele. Cel mai bine este sa le organizezi in sertare separate sau in cutii decorative pe care se le asezi pe rafturile sifonierului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare