Cum sa...

# verificare cos # prevenire incendii #soba #incendii #semineu #cos #foc

De ce trebuie sa verifici cosul inainte de a incepe sa faci focul in soba sau la semineu

Vine acea perioada din an cu temperaturi scazute si zile mohorate, in care tot ce iti doresti este sa stai cat mai mult timp la caldura. Pentru ca zilele cu adevarat friguroase se apropie, verifica cosurile de fum inainte sa incepi sa faci focul in soba sau la semineu. Pentru ca uneori este destul de dificil sa faci tu acest lucru, cea mai simpla solutie este sa apelezi la o firma specializata. In acest fel, ai siguranta ca verificarea si curatarea cosurilor de fum a fost facuta in mod profesionist si nu risti sa ai parte de neplaceri in sezonul rece.

De ce trebuie sa verifici cosul inainte de venirea iernii

Verifica cosurile de fum pentru a evita pericolele. Un incendiu poate izbucni in orice moment, daca nu tii cont de acest detaliu, inainte de venirea iernii.

Acumularile de creozot provoaca incendiile din cos. Ar rebui sa chemi un specialist care sa verifice sau sa curete cosurile dupa fiecare 70 de arderi. In cazul in care pui pe foc lemn ud (ceea ce nu ar trebui sa faci), cosurile ar trebui verificate sau curatate de fiecare data dupa 50 de arderi.

Soba sau semineul din casa pot fi sursa unui adevarat dezastru, daca nu sunt utilizate si intretinute asa cum trebuie.

Acumularile de creozot este posibil sa nu para periculoase la prima vedere, dar se aprind la 200 de grade Celsius si temperatura creste rapid. In mai putin de un minut, temperatura poate ajunge pana la 1000 de grade Celsius si poate distruge cu usurinta intreaga casa.

Atunci cand vezi picaturi de apa la capatul bustenilor pe care i-ai pus pe foc, inseamna ca lemnul este ud. Acest lemn ud si verde nu arde curat si trimite o multime de particule nearse (fum) in sus spre cos, unde se acumuleaza sub forma de creozot si funingine. Lemnul de esenta tare, cum este stejarul sau mesteacanul, arde mai tare si mai curat. Cand folosesti acest tip de lemn, curata cosul de fiecare data dupa 70 de arderi.

Cele mai multe incendii cauzate de cosuri pornesc din camera de fum, asadar aceasta este cea mai importanta zona pe care trebuie sa o cureti. In unele seminee, aceasta zona este destul de inaccesibila, asadar verifica sa vezi daca poti ajunge pana acolo si in acelasi timp vezi daca este suficient spatiu cat sa folosesti si o perie de curatat cosurile.

Sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea