Cum sa...

# sanatate familie #materiale de etansare #amenajare casa

De ce sunt importante materialele de etansare pentru sanatatea familiei tale?

In urma unui studiu elaborat de Academia Americana de Medicina a Mediului rezulta o crestere a cazurilor de astm si problemelor respiratorii, in special in randul copiilor, acestea avand ca si cauza principala mucegaiul dezvoltat in locuinte.

In industria materialelor de constructie, in ultimii ani, producatorii au pus accent pe eficienta materialelor atat din punct de vedere al economiei de energie si bani pe care aceste materiale sa le aduca, dar si prin prisma calitatii ambientului locuintei si sanatatea celor ce locuiesc in spatiile construite.

Cum? Sa luam ca exemplu aparitia mucegaiului in casa. stim ca mucegaiul apare din cauza umezelii persistente si de cele mai multe ori apare fie in bucatarii, fie in bai. Sigur, exista metode de curatare a mucegaiului (diverse solutii chimice, care, odata aplicate, indeparteaza mucegaiul, sau metode traditionale – aplicarea unei solutii de apa cu otet sau apa cu bicarbonat) insa acestea sunt solutii temporare, iar mucegaiul reapare la o scurta perioada de timp.

Aerisirea regulata a camerelor locuintei ajuta la stoparea cresterii diferitelor tipuri de ciuperci care se gasesc in mod natural in spatiul interior si exterior, ciupeci care duc la aparitia mucegaiului, dar si utilizarea de siliconi profesionali, rezistenti la umezeala si bacterii, ce aduc un plus de protectie la mucegai in profunzimea rosturilor din jurul ferestrelor, usilor, cazilor si chiuvetelor.

Astazi exista materiale de etansare care, o data folosite, elimina posibilitatea aparitiei mucegaiului pe perioade lungi de timp, mucegai pe care tu sa il tot indepartezi regulat.

Un silicon profesional, cum ar fi PENOSIL Stop Mucegai, va poate scuti de munca depusa de a curata mucegaiul din baie periodic si asigura combaterea aparitiei acestuia. Aditivul ANTI MUCEGAI din siliconul PENOSIL Stop Mucegai il protejeaza pe o perioada de minim 10 ani, atata timp cat acesta este curatat in mod regulat, este aplicat in mod corect, iar camera are o ventilatie corespunzatoare.

Tot pentru baie si bucatarie se poate folosi si etansantul PENOSIL EasyPRO Kitchen&Bath Fresh, un material de etansare de inalta performanta, cu agent rapid de intarire activat de umiditate, ce asigura un finisaj extrem de flexibil si rezistent la apa. Etansantul poate fi expus la apa dupa doar 1 ora de la aplicare si isi pastreaza durabilitatea, aderenta si elasticitatea pentru multi ani, iar tehnologia Mouldshield anti-bacterian garanteaza o perioada de pana la 5 ani fara mucegai, bacterii sau alte ciuperci daunatoare sanatatii tale si a familiei tale. Are o formula cu miros redus, ceea ce sporeste prospetimea camerei si neutralizeaza mirosurile neplacute. Acest silicon este neutru, putand fi aplicat si pe corpuri sanitare din suprafete sensibile (granit, inox, aluminiu, etc).

De cele mai multe ori preferam sa tratam un efect atunci cand acesta apare. Dar nu trebuie sa avem neaparat probleme cu mucegaiul pentru a alege produse profesionale atunci cand reamenajam locuinta. Pentru un mediu cat mai sanatos pentru familia noastra trebuie sa ne asiguram ca aceasta are o etansare a ferestrelor si o izolatie a peretilor disponibila astazi prin materialele de constructie si etansare de inalta tehnologie. Astfel putem oferi familiei un spatiu sanatos, curat si confortabil in locuintele noastre.

Siliconii PENOSIL din linia EasyPRO, cu spatula atasata, se gasesc in magazinele Praktiker, pe EMAG si in alte magazine moderne de constructii si finisaje (fizice sau online) din intreaga tara (pentru a fi indrumat spre cel mai apropiat magazin, reprezentantii Penosil Romania va stau la dispozitie la datele de contact de pe site.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare