Cum sa...

#detergent haine #detergent bio #detergent

De ce sa folosim detergenti bio?

Din ce in ce mai multi oameni sunt constienti de efectele asa-numitei vieti moderne, care ne incarca cu substante chimice, cu conservanti, cu arome artificiale si cu multe alte toxine. Toate aceste elemente daunatoare nu se gasesc doar in mancare si in bauturi, cum am putea crede.

Mai mult sau mai putin, substantele sintetice ne inconjoara. Unii oameni incep sa fie mai atenti la propriul regim alimentar, unii incearca pentru prima data superalimentele, iar femeile renunta la produsele de ingrijire personala si de infrumusetare chimice. Un alt pas benefic pentru sanatatea si siguranta familiei noastre consta in inlocuirea detergentilor. Mai toate produsele obisnuite destinate curateniei si spalarii hainelor sunt daunatoare pentru sanatate. Majoritatea detergentilor pentru haine sunt plini de poluanti, conservanti, substante chimice, parfumuri artificiale, toate toxice pentru piele si, in general, pentru sanatate.

Daca veti analiza lista ingredientelor unui detergent obisnuit, veti observa prezenta surfactantilor. Termenul "surfactanti" este, de fapt, o referinta pentru numeroase ingrediente chimice diferite. Intr-adevar, surfactantii ajuta apa sa patrunda in tesaturi, dar in acelasi timp, elibereaza benzenul, o toxina extrem de periculoasa, asociata cu cancerul si cu tulburarile de reproducere. Mai mult decat atat, majoritatea substantelor chimice pe care le contin detergentii obisnuiti nici macar nu au rolul de a curata bine hainele, ci ofera doar unele imbunatatiri estetice, privitoare la aspect si miros. Iar ciclul de clatire al masinii de spalat nu poate nicidecum sa indeparteze in totalitate ingredientele din acesti detergenti.

Avand in vedere toate aceste riscuri pentru sanatate, observam cu unii producatori incearca sa propuna solutii naturale intr-un efort de a proteja mediul si de a-si satisface clientii. Detergentii bio care sunt fabricati din ingrediente naturale, certificate, reprezinta cea mai buna alternativa pentru sanatatea mediului si a sanatatii noastre. Aceste tipuri de detergenti, numiti si "organici", sunt blande cu tesaturile, sigure pentru organismul nostru si prietenoase cu orice lucru viu.

Detergentii bio sunt, de obicei, certificati de guvern sau de catre o agentie independenta ca fiind un produs organic dupa verificarea ingredientelor utilizate. Detergentii bio sunt la fel de eficienti, poate chiar si mai performanti, decat detergentii si sapunurile obisnuite. Marele avantaj este ca nu contin substante chimice, toxine, poluanti, clor, fosfati si alti aditivi. De asemenea, detergentii bio nu contin coloranti sintetici si parfumuri, despre care se stie ca pot provoca reactii alergice, iritatii si eczeme.

Mai putem adauga ca detergentii obisnuiti contin substante chimice care emit gaze, iar noi practic inhalam aceste gaze pe tot parcursul zilei. Respiratia in medii cu gaze chimice, chiar si in concentratii minime, poate avea consecinte daunatoare asupra sanatatii endocrinologice si neurologice. Prin utilizarea detergentilor bio, evitati acest pericol.

Fosfatii sunt alte substante chimice prezente in detergentii obisnuiti de rufe, care au efecte otravitoare asupra mediului si pestilor. Folosind un detergent bio, reduceti substantele chimice care deterioreaza mediul inconjurator.

In cele din urma, detergentii bio nu contin fosfati, nu sunt testati pe animale, sunt biodegradabili si, deseori, sunt ambalati in recipiente reciclabile. Multe tipuri de detergenti bio sunt foarte eficienti chiar si la temperatura de 30°C, asa incat va vor ajuta sa economisiti energie.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea