Cum sa...

#amenajarecasa #calorifer otel #experti #calorifer

De ce caloriferele din otel sunt recomandate de experti?

Incalzirea casei este unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand vine vorba de amenajare, pentru ca, nu-i asa, ce ne-am face fara caldura in zilele friguroase? Cu mult mai importanta este incalzirea in baie. Asta pentru ca nu ai putea sa faci dus in frig, dar si pentru ca daca temperatura ar scadea excesiv, instalatiile ar ingheta. Asa ca daca te pregatesti sa iti amenajezi baia, acorda o atentie marita la ce fel de calorifere cumperi. Expertii recomanda caloriferele din otel, desi pe piata exista si modele din aluminiu, fonta sau inox.

Cele mai frecvente alegeri sunt modelele de calorifere din otel si cele din aluminiu. Acestea sunt de fapt si cele care se gasesc intr-o gama variata si le poti alege din diferite dimensiuni, culori sau design.

stiu ca alegerea poate fi destul de dificila, mai ales atunci cand nu ai o idee exacta despre ce iti doresti. Tocmai de aceea, am pregatit un mic ghid cu avantajele si dezavantajele celor mai populare tipuri de calorifere.

Sursa foto: https://www.neakaisa.ro/radiator-port-prosop-zehnder-virando-1466x450mm-alb.html

Avantajele caloriferelor din otel

1. Calitatea: otelul este un material foarte rezistent, insa nu este totusi cel mai durabil. Unul dintre cele mai mari avantaje ale caloriferelor din otel este ca rezista la temperaturi crescute, chiar si la cele de peste 100 grade Celsius.

2. Eficienta: radiatoarele din otel distribuie foarte repede caldura in incapere. Acest avantaj duce la economisirea energiei si implicit un cost mai mic.

3. Design modern si placut: caloriferele din otel pot fi gasite intr-o gama variata de modele, dimensiuni si culori. in plus, nu sunt greu de intretinut.

4. Costul: aceste tipuri de radiatoare sunt in general la preturi accesibile.

Un mic dezavantaj al acestui tip de calorifer este ca necesita tratarea apei din instalatii si ca nu au o durata de viata prea mare.

Daca te decizi asupra acestei categorii, te sfatuiesc sa alegi din multitudinea de radiatoare de otel oferite de NeaKaisa. Aici vei gasi modelul care sa se potriveasca cu stilul baii tale, si in plus nu vei fi nevoit sa scoti prea multi bani din buzunar pentru ca au preturi foarte bune.

Avantajele caloriferelor din aluminiu

1. Conductivitatea: aluminiul este un bun conductor termic. Astfel, un calorifer din aluminiu se va incalzi foarte repede, ceea ce este de ajutor daca faci anumite schimbari la temperatura.

2. Eficienta: aluminiul este capabil sa incalzeasca imediat cum ai pornit centrala. De asemenea, radiatoarele din aluminiu au puterea de incalzi mai mult camera decat o fac caloriferele din otel sau fier.

3. Sunt usor de manevrat si au un aspect modern.

Dezavantajele radiatoarelor din aluminiu sunt rezistenta scazuta la socuri mecanice si faptul ca se racesc mai repede. De asemenea, acestea prezinta un risc mai mare de corodare electrochimica.

Cum alegi cele mai bune calorifere din otel?

Sursa foto: https://www.neakaisa.ro/radiator-port-prosop-zehnder-virando-786x500mm-crom.html

Asa cum spuneam, chiar daca radiatoarele din otel si aluminiu au numeroase avantaje, acestea difera si in functie de cum au fost confectionate si de producator. iti recomand sa intri pe site-ul NeaKaisa unde vei gasi cele mai bune calorifere si alte obiecte sanitare de care ai nevoie.

Atunci cand te hotarasti sa cumperi calorifere de calitate, cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont in prim pas sunt:

  • Metoda de incalzire pe care urmeaza sa o folosesti (gaz, curent sau lemne
  • Accesibilitatea in zona de montare
  • Durabilitate si mentenanta
  • Dimensiunea si volumul camerei care trebuie sa fie incalzita
  • Perioada de incalzire si necesitatea unui sistem de instalatii
  • Bugetul de care dispui
  • Producatorul: Desi exista mai multi producatori, sunt cativa renumiti pentru calitatea produselor precum Ferroli, Purmo, Vogel&Noot sau Kermi.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului