Cum sa...

#curatare chiuveta ceramica #chiuveta ceramica

Daca apelezi la acest truc, chiuveta din ceramica va arata mereu ca noua

Chiuveta este unul dintre cele mai frecvent utilizate obiecte din bucatarie, fiind in contact cu o multitudine de impuritati care pot sa-i schimbe aspectul si sa-i afecteze igiena. De aceea, intretinerea si curatarea acesteia trebuie sa fie o preocupare constanta. Pentru a asigura o curatare corecta si eficienta a chiuvetei, exista cateva trucuri utile pe care trebuie sa le cunoastem. Este important sa urmam aceste sfaturi pentru a preveni acumularea de bacterii si a mentine o chiuveta curata si sigura pentru utilizare.

Cum sa cureti chiuveta de ceramica

Pentru a curata o chiuveta de ceramica trebuie sa fim atenti, deoarece este un material sensibil si predispus la lovituri. Pentru a preveni deteriorarea acestui obiect important din bucatarie, trebuie sa o curatam cu o laveta din microfibra sau cu un burete moale. Exista solutii speciale de intretinere pentru aceasta, insa putem folosi si amestecuri pe care le putem pregati acasa cu ingrediente comune din bucatarie sau baie.

Pentru a curata cum se cuvine chiuveta din ceramica, este important sa tii cont de urmatoarele sfaturi:

  • Nu folosi solutii de curatare cu acid clorhidric, acid formic sau acid acetic deoarece pot provoca daune chiuvetei;
  • Nu amesteca mai multe substante de curatare
  • Evita solutii de curatare abrazive deoarece pot zgaria suprafata chiuvetei
  • Aplica intotdeauna substantele de curatare pe o carpa sau pe un burete si nu pe chiuveta.

 

Cum sa cureti chiuveta de ceramica cu substante naturale

 

 

Sunt doua metode simple si eficiente pentru curatarea chiuvetei de ceramica acasa. In prima metoda, se poate folosi otet alb, care este un ingredient foarte versatil si util in multe situatii, inclusiv pentru curatarea chiuvetei. Se pune hartie absorbanta pe toata suprafata chiuvetei, iar apoi se varsa otet peste ea si se lasa sa actioneze timp de aproximativ jumatate de ora. Apoi, se indeparteaza hartia si se clateste chiuveta. In a doua metoda, trebuie sa golim chiuveta de resturi alimentare si sa o clatim cu un jet puternic de apa. Dupa ce se usuca, se aplica bicarbonat de sodiu si se adauga o cantitate mica de otet alb sau o solutie de apa si otet. Se lasa amestecul sa actioneze si apoi se curata chiuveta cu un burete.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea