Cum sa...

#curatenie craciun #curatenie generala #curatenie #craciun

Curatenie generala inainte de Craciun. Cum sa fi eficient si sa termini rapid

 

 

A mai ramas putin pana la Craciun. Daca nu ai apucat inca sa faci curatenie generala si sa impodobesti casa, trebuie sa te apuci cat mai repede de aceste activitati. Curatenia poate fi anevoioasa, insa daca respecti cateva reguli simple, vei termina mai repede si te vei putea odihni in voie.

1. Renunta la a face 10 lucruri odata

Daca vrei sa termini rapid curatenia si sa ai casa luna de Craciun trebuie sa renunti la multitasking. Decat sa faci mai multe lucruri odata si niciunul bine, ia totul pe rand si vei vedea ca vei fi mult mai eficient. Mai intai elimina distractiile: stinge televizorul, inchide internetul si pune intr-un sertar tableta si orice alt dispozitiv care-ti poate capta atentia. Astfel te vei putea concentra doar pe  curatenie si nu vei mai pierde timpul cu lucruri inutile. Poti da drumu la o muzica buna, care sa te anime.

2. Pregateste terenul

Incepe prin a face ordine in casa. Asta presupune sa pui toate lucrurile la locul lor si sa arunci toate lucrurile inutile (hartii, ziare vechi, reviste, ambalaje etc.). Apoi, strange asternuturile de pe paturi, da jos perdelele si draperiile si pune-le in cosul de rufe pentru a le spala mai tarziu.  

3. Aspira intreaga locuinta

Urmatorul pas este sa aspiri foarte bine intreaga incapere, inclusiv peretii. Insista in special in colturi, locuri in care, de multe ori isi fac apariatia paienjenii, dar si in locurile pe care deobicei le eviti. Muta mobila care nu este fixata de perete pentru a spira si sub aceasta. Nu uita sa aspiri si cartile din biblioteca, deoarece acestea acumuleaza mult praf ce nu poate fi sters cu carpa. Pentru a spita cartile foloseste peria speciala a aspiratorului.

4. Spala geamurile

Urmatorul pas pe care trebuie sa faci este sa speli geamurile. Spala intai tamplaria cu ajutorul unei lavete inmuiata in apa calduta in care adaugi putin spirt sau detergent. Daca ai geamuri exterioare, care s-au murdarit foarte rau sterge si sticla. Dupa aceea, mai sterge odata tamplaria cu apa curata. La final, cu ajutorul unei solutii speciale pentru gemuri, sterge bine sticla astfel incat sa nu mai ramana nicio urma de murdarie.

5. Sterge praful

Urmatorul pas este stergerea prafului. Poti folosi servetele umede din comert, speciale pentru mobilier. Acestea curata praful foarte bine si iti lasa mobila perfect curata. In ceea ce priveste obiectele decorative, sterge-le usor de praf si asaza-le la locul lor.

6. Spala podeaua

La final spala podeaua foarte bine cu ajutorul unui mop curat si al unei solutii speciale pentru tipul de podea pe care il ai. Daca este necesar poti repeta operatiunea, dupa ce podeaua se usuca, pentru a elimina orice urma de praf.

7. Spala perdelele si draperiile si pune-le la loc

La final nu iti mai ramane decat sa speli perdelele si draperiile, sa le calci si sa le pui la loc.

8. Decoreaza casa pentru Craciun

Acum, cand toata casa este curata poti incepe decorarea acesteia in spirit de sarbatoare. Impodobeste bradul, atarna ghirlande de galerie, asaza beculete in biblioteca, lipeste stickere pe geamuri si pune colinde de Craciun. 

Sursa foto:  pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului